selam arkadaslar bnm 1gb 533 mhzlik bir ramim var simdi ise 1 gb 667mhz ye gecmek istiyorum sizce deger mi?yoksa 2gb 533 mhz mi yapayım?ilginz için simdiden tesekkur ederm
RAM değiştirmem fark yaratır mı?
667'ye geçemzsin.Çünkü eski raminle uyum sağlayamazlar ve öyle kalır.Bir cas denen bi şey var.Bu da raminin geç kalma süresidir.Eğer ram alacaksan yeni alacağı ramin eski ramdeki mhz ve cas değerleri aynı olmak zorunda.
kamikazenin dediğine katılıyorum. ilave olarak elindeki RAMle aynı marka alsan çok iyi olur.
533 ile 667 arasinda hicbir performans farki yoktur!!! ama suanda fiyatlari ayni. ayni marka ve model 1GB 533 luk bellek alabilirsin.
ramini sat ikinci el olarak.2 x 1gb 800mhz twinmos ram al.2 x 49$
ntguzelramini sat ikinci el olarak.2 x 1gb 800mhz twinmos ram al.2 x 49$Bigboss bak ntgüzel ne güzel halletmiş.Bence böyle yap.
açıkçası şöyle diyeyim, burada herkes olmas demiş ancak ben olabilir diyorum. 533MHz in yanına 667Mhz takarsan bir sorun çıkmaz. Zaten BIOS tan bunu 533MHz e ayarlıycaksın ve 667MHZ lik bellek 533MHz olarak çalışacaktır. Zamanlama konusuna gelince yeni alacağın rami de-overclock yapacağından zamanlamaları düşecektir. Bu nedenle 533 Mhz lik ram'in sunduğu zamanlamada da çalışabilecektir.
Fakat bu işten bir karın olmaz. Sonuçta 667Mhz lik belleğin 533Mhz de çalışacak. Ancak şuna dikkat et alkacağın 533Mhz lik belleğin zamanlamalarının senin kullandığın belleğin zamanlamalarına eşit veya düşük olmasına dikkat et. Eğer ondan yüksekse o zaman sorun çıkar ya da performans düşer, çünkü eski belleğinide yeni alacağın belleğe göre ayarlamak zorunda kalacaksın.
Sen bence ne olur ne olmaz 667MHz yi al.Yine 533MHz performansı verir ama ne de olsa ikisi de aynı para.Bir zararın yok.Belki ileri de 533MHz ramin yanarsa yerine 1 tane de 667MHz ram alırsın bari bu seferde ikisi de 667MHz değerinde çalışır.Bence sen yine de 667MHz yi al.Bir zararı da olmaz , bir yararı da dediğim gibi eğer olurda ilerde 533MHz ramin yanarsa 667MHz takarsın yanan parçanın yerine koyarsın işte o zaman yararını görürsün.
kamikazebakalım anakartı destekliyormuntguzelramini sat ikinci el olarak.2 x 1gb 800mhz twinmos ram al.2 x 49$Bigboss bak ntgüzel ne güzel halletmiş.Bence böyle yap.