Bende 8GB ram var. Herşeyi aynı bir tek 2tanesinin voltajı 1,65 diğer ikisinin 1.8v bunların arasında uyuşmazlık olur mu?
Ayrıca 2 tanesi OCZ3P13334GK, diğer ikisi OCZ3P1333LV4GK bunlar arasında farklı olduğu için sisteme zararı olur mu veya performansı etkiler mi?...
Ram hakkında soru?
ama ramlerde durum tersi... ram e az voltaj giderse saat hızı düşer yada çalışmaz;) o yüzden olmaz ama hepsinin voltajını 1.8V a çekersen belki hepsini aynı anda kullanabilirsin... tabi 1.65V lukların daha fazla ısınacağını unutma.. dikkat et kaş yaparken göz çıkartma :) 4GB ram zaten bütün uygulamalara yeter 8GB gibi büyük miktarda ramleri profesyonel programlarbile zor kullanıyor...
dediğim gibi 1.65V luk ram ler low voltage olduğu için daha düşük Volt değerine ihtiyaç duyuyor.. ramlerin hepsinin FSB sini we voltajını aynı yap o zaman çalışmaları lazım... ama 1.65V olanlar biraz daha ısınır....hpsinin voltajını 1.8V yap bi dene ama ısıları kontrol et...
Bence de, hepsinin voltage'ını aynı yani 1.65V'dan 1.8 'e çekin.2 tanesi zaten 1.8V oldugu icin sorun olmaz.1.65V olanlar biraz ısınabilir.Kontrollü yaparsanız iyi olur.Fazla ısınırsa RAM Cooler alırsınız.Denemeye deger, bence 1.8V'da çalışır.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler ederim. Neredeyse 1yıldır böyle kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım, yaşayacağımıda sanmıyorum. Hatta test amaçlı biraz kasmıştım 7GB'ı görmüştüm :) Demekki kullanıyor.sorun olmadıysa kafana takma
ikisini bir kısıma ikisini bir kısımına tak daha iyi olabilir 1.kanal 1,65 2.kanal 1,8'de çalışır
yani 1,65+1,65 + 1,8+1,8 şeklinde daha iyi olabilir karışı olmaz
birde ram voltajlarını auto'ya bırakSon Düzenleme: heatblast ~ 23 Haziran 2010 19:52
sorun olmadıysa kafana takma
ikisini bir kısıma ikisini bir kısımına tak daha iyi olabilir 1.kanal 1,65 2.kanal 1,5'de çalışır
yani 1,65+1,65 + 1,5+1,5 şeklinde daha iyi olabilir karışı olmaz
birde ram voltajlarını auto'ya bı
Şuanda dediğiniz gibi auto modunda.. Peki bu ramler Gigabayte'ın i7 destekli ana kartlarına uyum sağlar mı?
intel ramlarde 1,65 üstü kullanmayın diyor işlemcilerdeki bellek kontrolcüsüne zarar veriyormuş
Şuanda dediğiniz gibi auto modunda.. Peki bu ramler Gigabayte'ın i7 destekli ana kartlarına uyum sağlar mı?
1,65V olan ramlerin voltajını 1,63 felan yapıp kullanılsa sorun olmazSon Düzenleme: heatblast ~ 23 Haziran 2010 20:15