Bu aralar bilgisayarımı yeniliyorum ama internette gezinirken gözüme i7 destekli ocz ramler çarptı. i7 işlemci kullanınca ramlerindemi değişmesi gerekli? bende şuan ocz platium ddr3 1333Ghz 4GB ram var. Ramlerim alacağım i7 işlemciye ve i7 destekli ana karta uyar mı?
Ram hakkında ?
Mevcut remlerinizi kullanabilirsiniz. i7 uyumlu remlerin özelliği, kendine ait frekansta 1.65 voltta çalışabilmesidir. Çünkü 1.65 voltun üzerinde çalışan remlerin, işlemcinin rem kontrolcüsüne ve işlemciye zarar verebileceğini, işlemcinin ömrünü azaltabileceğini söylüyor Intel. Bu yüzden bu platform için 1.65 voltta çalışan remler ürettiler.
Peki mevcut remlerinizi kullanamayacak mısınız? Kullanabilirsiniz. Çünkü o platform için üretilen anakartlar remlere 1.5 volt veriyor, varsayılan olarak. Sizin remleriniz 1.5 voltta, büyük ihtimalle 1066 MHz hızında çalışacak. 1333 MHz'de çalıştırmak için ise artık modelinize göre, 1.9 volt filan vermeniz gerekirken, 1.65 volt sınırıyla karşılaşacaksınız. Sizin rem konusundaki açmazınız budur. Ama mevcut remlerinizi kullanmanıza engel değildir.
Mevcut remlerinizi kullanabilirsiniz. i7 uyumlu remlerin özelliği, kendine ait frekansta 1.65 voltta çalışabilmesidir. Çünkü 1.65 voltun üzerinde çalışan remlerin, işlemcinin rem kontrolcüsüne ve işlemciye zarar verebileceğini, işlemcinin ömrünü azaltabileceğini söylüyor Intel. Bu yüzden bu platform için 1.65 voltta çalışan remler ürettiler.
Peki mevcut remlerinizi kullanamayacak mısınız? Kullanabilirsiniz. Çünkü o platform için üretilen anakartlar remlere 1.5 volt veriyor, varsayılan olarak. Sizin remleriniz 1.5 voltta, büyük ihtimalle 1066 MHz hızında çalışacak. 1333 MHz'de çalıştırmak için ise artık modelinize göre, 1.9 volt filan vermeniz gerekirken, 1.65 volt sınırıyla karşılaşacaksınız. Sizin rem konusundaki açmazınız budur. Ama mevcut remlerinizi kullanmanıza engel değildir.
Çok sevindim ramleri 4GB'dan 8GB' a yükseltmek istiyorum sorun olmaz o zaman birde i7 işlemci için güzel bir ana kart önerebilir misiniz?
Programlama ile uğraşmıyorsanız remleri 8 GB yapmak için biraz erken. 4 GB yeterlidir. Ama i7 platformu için yükseltme yapılacaksa, düşük voltaj remleri daha iyi olur, mevcut remlerinizi satabilirsiniz belki. Hangi i7 işlemci için lazım anakart, bütçe nedir?
Programlama ile uğraşmıyorsanız remleri 8 GB yapmak için biraz erken. 4 GB yeterlidir. Ama i7 platformu için yükseltme yapılacaksa, düşük voltaj remleri daha iyi olur, mevcut remlerinizi satabilirsiniz belki. Hangi i7 işlemci için lazım anakart, bütçe nedir?
Şuanda 200 liram var.. 3D tasarımlar ve oyunlarla uğraşıyorum bütçem az ama zaten haziran ayına kadar alacağım şimdiden para biriktirmeye başladım. İşlemci oalrak " Intel Core i7 860 2.8 GHz 8MB 64BIT LGA1156 " düşünüyorum. Ben size düşündüklerimi yazsam siz ordan değerlendirme yaparsanız sevinirim :)
Ekran Kartı: Asus EAH5970 veya Nvidia'nın çıkacak yeni ekran kartları 300 serisi
Ana Kart: Bilemiyorum
Ram: şuanda ocz platinum DDR3 4GB ram var 4 daha alıp 8GB yapmayı düşünüyorum
İşlemci: Intel Core i7 860 2.8GHz8mb 64bit LGA1156
Monitör: Şuanda Samsung SyncMaster 226cw 22inc 2ms var
Kasa: cosmos 1100 ALUMINYUM FULL TOWER düşünüyorum
Power: Şuanda Xlience 1200w var
Anakart olarak Gigabye P55-UD3R alabilirsiniz mesela veya daha üst bir seri duruma göre; UD4-UD5 şeklinde devam ediyor. Veya alacağınız zamana kadar farklı modeller de çıkabilir. Diğerlerinde sorun yok.