Merhabalar; Anakartım Gigabyte GA-945GCM-S2L , maksimum 4 GB Ram desteği var. 667 Mhz destekliyor. Şu an bende 1 GB Kingston Ram var ve ben bunun yanına desteklediği Kingston Ram'den 2 GB daha yükseltmek istiyorum sizce 1+2 GB nasıl olur? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Ram Hakkında
iyi olur.performansın çok artar.tabii 2 gblık rami 1*1 şeklinde alıp eski rami kullanmayıp sadece bunları kullanırsanda iyi olur.çok birşey farkettirirmi bilmiyorum.
1+2GB olur tabi. Ama bu RAM'lerin frekansları aynı olsun, sorun yaşamazsınız o zaman. Kullanılan 2 farklı RAM'in frekanslarıda farklıysa sorun çıkabiliyor bazen.
Yani işin özü şu anda kullandığınız 1GB RAM'in frekansı 667 ise, yeni alacağınız RAM'in frekansı da 667 olsun.
1gb ram den 2 gb ram çıktığında alacağın performans artışına oranla 1gb ram den 3gb ram e çıktığında alacağın performans artışı arasında çok fazla fark olmaz sanırım . ama mertemlek arkadaşın dediği gibi ram lerin frekansları değişik ise
düşük frekanslının frekansını kullanıyor olması lazım. sonuç olarak 1+2 gb ram iyi olur
Şimdilik 1*2 GB yapsam, daha sonra da 1 gb yerine 2 gb takıp 2*2 yapsam daha iyi olur dimi ?
daha iyi olacağı kesin ama dediğim gibi şuan için 2gb ramle 4 gb ram arasında performans farkı gözle görülür bir fark değilmiş. bende bir yerden okumuştum.
tamamen sana kalmış bişey
mesela 512 mb ram = 100 olsun
1gb ram takınca 100den 200e çıkar performans
2 gb takınca 200den 250ye
4 gb takınca 250den 275e
bu şekilde açıklamışlardı
paran varsa sorun değil diyorsan al tak kesinlikle artış sağlarsın ama dediğim gibi bir artış olması lazım
moonirondaha iyi olacağı kesin ama dediğim gibi şuan için 2gb ramle 4 gb ram arasında performans farkı gözle görülür bir fark değilmiş. bende bir yerden okumuştum.Anladım.
tamamen sana kalmış bişey
mesela 512 mb ram = 100 olsun
1gb ram takınca 100den 200e çıkar performans
2 gb takınca 200den 250ye
4 gb takınca 250den 275e
bu şekilde açıklamışlardı
paran varsa sorun değil diyorsan al tak kesinlikle artış sağlarsın ama dediğim gibi bir artış olması lazı
Bugün 2 GB Kingston 667 Mhz. alacağım.
asp3nd0sŞimdilik 1*2 GB yapsam, daha sonra da 1 gb yerine 2 gb takıp 2*2 yapsam daha iyi olur dimi ?Tabi 2*2 gb kullanabilmeniz için 64 bitlik işletim sisteminiz olması gerekli.Yoksa 3gb dan yukarısını görmez
2 Gb Ram'i almış bulunmaktayım, bilgisayara taktım ve eskisine göre bir fark olmadığını gördüm. :(
moonironpc wizard 2008 programı yükle orda yanda configuration sekmesinde operating system e tıkla ekranda windows xp yazısına bir kere tıkla altta information bölgesinde kaç bit olduğunu göTeşekkür ederim,
General Information :
Architecture : 32-bit (Intel)
Yükseltilen Ramin bilgisayarda fark yaratması için ekran kartıyla bir bağlantısı var mı ? ( benim şuan ekran kartım yok garantide )
Eğer anakartın Ram konusunda Dual desteği varsa Tek slot olarak takarsan daha iyi verim alısın. Yani 2 Gb Ram i 1+1 şeklinden se tek slot olarak direk 2GB takarsan daha hızlı olur.
dual kit desteği olup olmadığını nereden anlayacağım? Kusura bakmayın bu konularda pek bir bilgim yok.
moonirondaha iyi olacağı kesin ama dediğim gibi şuan için 2gb ramle 4 gb ram arasında performans farkı gözle görülür bir fark değilmiş. bende bir yerden okumuştum.2GB ile 4GB arasında sadece %5'lik bir fark vardır;)
Ram ile ilgili test etme programı var mı ?
memtest86+ ve
Windows Memory Diagnostic
vardı sanırım ama hiç kullanmadım
ayrıca dip not : denetim masasına gidip ctrl+a ya basıp
enter a basarsan ordaki bütün herşeyi açar sen bunu yaptığın da görev yöneticisinden performans bölümüne ram in ne halde olduğuna bakarak da bir karar verebilirsin. ben denedim şimdi :)
Acaba aldığım Ram'i gerip verip onun yerine 1 GB mı alsam ? 1*1 daha verimli mi olur ki :(
slm millet bende de tek 1 gb var ama diğer slota da bi 2 lik almayı düşünüyorum acaba performans artışı ii olur mu yok sa 2 yerine 1 alsam da bişi değişmez mi? yardımcı olursanız sevinirm