selam arkadaşlar pc yi alalı 1-2 ay oluyo ilk günden beri hep böyleydide artık sorim dedim benim ramler 1600mhz de çalışması gerekiyo yani öyle olması gerek xD aşşağıdaki resimde 667 mhz de çalışıyo olarak gösteriyo bu doğruysa nasıl düzeltebilirim ??
Ram Hızı Düşük ???
biostan oc yapman lazım sanırsam
işte nası yapıcam baktım 1-2 yere sadece ram e olmuyo işlemciye overclock yapıcan diyolar bi düzgün kaynak bulamadım
valla o konuda fazla birşey söyleyemeyeceğim oc konusunda fazla tecrübem yok bi de senin donanımınla da alakalı. mesela benim bios direk ramlari yükseltebiliyor. neyse fsb:ram oranı var orada 2:3 demiş onu yükseltebilirsen düzelir diye biliyorum. şöyle 1:4 filan yap. olmadı kendi kendine biraz kurcalaman gerekecek :) deneme yanılma yoluyla ....
sadec rame oc yapabilirsin işlemciye oc yaptıgın pencerede biraz asagıda olması lasım auto yap veya el ile istedigin degere getir.
kurcalamak istemiyorum diosan bios ekranına ilk girdiginde optimize default die bir secenek var onu tıkla
bios ayarları ile oynanmış ise olması gerekene döner
hkndvc
bakalım bişeye dokunmadan oraya buraya girecem denk gelirsem yaparım
muhammedguler
cpu ya bakarım olmadı dediğin gibi optimize def yapcam
teşekkürler olmassa tekrar yazarım buraya :)
Ramlerde sorun yok.
667mhz gösteriyor ddr olarak yani 2x 667 = 1333mhz.
hmm ok o zaman no problem biraz önce biosu az kurcaladım hkndvc nin yazdığı gibi 1:4 gibi bişey buldum o auto olarak ayarlıymış 1:4 yazdım altta 1600 mhz yazdı şimdi yukardaki resimde sol tarafta frekans bölümünde 800 mhz yazıyo 2x 800 = 1600 oldu o zaman oh rahatladım saolun :)