Merhaba arkadaslar kingstondan vazgeçtim rami baska yerden alıyorum önerebileceğiniz ramler nelerdir.
Sitelerde arastırdım stoklarda nedense pek ram kalmamıs invetusda patriot ramler var cl7 1.7 volt ne dersiniz
Sistem bu
GIGABYTE P55-UD4, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX
INTEL i7 860 2.80 GHz Quad Core Socket 1156 8MB
ZOTAC GTX 275, 896MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 448 bit, 633/2268
Ram'i baska yerden alıyorum
ya kdv indirimi bittikten sonra mağazalar daha pahalıya satmak için stokalrda bekletiyorlar.Yada kdv indirimi yüzünden herkes sistem topluyor
Exada ürünlerin yanında aynı gün kargo yazmıyorsa stokta yok demektir
TEAM Xtreem 4 GB (2*2) 1600 MHz DDR3 Dual Kit CL7 Önerdiğiniz rami bende beğendim fakat voltaj oranı 1.65 - 1.9V çalışma gerilimi ayrıca açıklama kısmında su yazıda kafamı karıştırdı
DDR3 destekli Intel P35, X38, X48 ve P45 ve AMD 785 ve 790FX çipsetleri için ideal yüksek
kapasiteli ve düşük gecikmeli bellek çözümü!
Benim sistemimle uyumlumu burda bazı çipsetlerden bahsetmiş sadece
O yazdıkları modeller kafanızı karıştımasın. P55 anakartlarda çalışmaz anlamı çıkmaz o ifadeden. Remler XMP özellikli olduğu için farklı frekanslarda kullanabiliyorsunuz, haliyle de bunun için voltaj değiştirmek gerekiyor. Bir sorun yok, şu kıtlıkta alınabilecek güzel bir rem modeli.
Muhtemelen o yazı p55 ler çıkmadan önce yazılmıştır
yani senin sisteme de uyar
sağolun peki voltaj olayı malum 1.65 - 1.9V işlemciye zarar vermesin
birde inventus da patriot ram hakkında ne düşünüyorsunuz
Zaten işlemciye değil, reme voltaj veriyorsunuz. Bahsedilen voltaj ve frekans, gecikme süreleri firma tarafından garanti ediliyor. O yüzden hiçbir şey olmaz. Remlerde PSU'da olduğu gibi fiyaskolarla karşılaşmazsınız, bir standardı vardır çünkü. En dandik OEM remler bile üzerinde yazan değerlerde sorunsuz çalışır. Rem'in kalitesi remleri biraz kurcalamaya başladığınızda devreye giriyor yani aslında. Patriot da iyidir fakat link verebilir misiniz?
p55 anakartlarda 1.65 voltun üstüne çıkan ramler işlemciye zarar veriyormus.İntel firması bu yüzden bozulursa mesuliyet kabul etmiyormus.İnventus sitesi çok sade sitede sadece ürünlerin listesi var stok mantıgıyla calısmıyorlar ürünü istiyorsunuz firmadan getiriyorlar.
http://www.inventus.com.tr/donanimliste.htm
Evet, Intel 1,65 volttan sonrası sıkntı olabilir diyor. Siz de 1,65 voltta muhtemelen 1333 MHz hızında kullanırsınız risk almak istemiyorsanız. Team Xtreem modeli için orijinal sayfasından rem detaylarına bakmak istedim ama sayfa açılmıyor.
site açılıp incelediğinizde bana görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim
Baktım, kendi sitesinde de 1,65-1,9 volt arası diyor. Detay vermemiş. Muhtemelen 1,65 voltta belli bir frekans ve gecikmeyle kullanırsınız. 1,9 voltta da 1600 MHz CL7 gecikmesiyle. Zaten Intel'in istediği 1,65 voltajda çalışan remler pek gözükmüyor ortalarda, üstelik ayrıca da bir rem kıtlığı var.
yardımlarınız için çok teşekkürler exa ile irtibata geçeceğim.Ama stokta yok bakalım nasıl sonuclanacak .Exadan monitör istemişdim stokta yokmuş 6 7gün bekledim bekledim sonunda iptal ettim. Eğer baska ramler stoklara girerse buraya yazarsanız çok iyi olur
Geçenlerde biri Core i7 860'lı bir hazır bilgisayar linki vermişti. Orada 6 GB rem kullanmışlardı. Ben de dalga geçmiştim hatta, üç kanal desteklemiyor diye. Yine de işlemcileri yanlış yazmışlardı, vardı bir problem. Jeton şimdi düştü. Aslında şöyle de yapabilirsiniz:
Corsair 6 GB (3*2GB) XMS3 İ7 DDR3 1600MHz CL8 Üç Kanallı Bellek Kiti
Yukarıdaki gibi bir remden iki adet alıp üç kişi, ikişer ikişer paylaşırsınız ve çift kanal kullanırsınız. Demokrasilerde çareler tükenmez.
O remler 1,65 volt için LGA 1366 platformuna göre tasarlanmış.
Veya satın alırsınız; üçünü de kullanırsınız, tek kanala düşer ama çok sorun olmaz. Çift kanal çalışsın derseniz birini kullanmazsınız. Bu platform için remler geldiğinde üç kanallı olanı satıp yeni rem alabilirsiniz. Biraz zararınız olur ama... Aslında daha iyi olur sistem için.
Öneriler için çok teşekkürler çok ilgilendiniz Süleyman hocam .Tavsiye ettiğiniz ürün malesef stokta yok bende mail atacagım onlarda diyecek ki stok durumu değişken oldugu için bilmiyoruz. Extreme alırım heralde en azından exa tedarik etmeye calısır