Arkadaşlar merhaba,
PC'MİM ÖZELLİKLERİ: AMD ATHLON 1,8 İŞLEMCİ, EPOX 9NDA3J ANAKART, 256 MB ATI 8X EKRAN KARTI, RAM OLARAK (1 ADET 1024MB 400 MHZ 3200 RAM, 1 ADET 512 MB400 MHZ 3200 RAM) TOPLAM 1500 MB RAM VAR.
SIKINTIM ŞU; 4 ADET RAM YATAĞI VAR. 3. RAM OLARAK 1024 MB 400 MHZ 3200 RAM İLAVE EDİYORUM. AÇILIŞTA PC'DEN 3-5 SN ARALIKLA SİNYAL SESİ GELİYOR VE PC AÇILMIYOR. 512 MB'LIK RAM'İ ÇIKARDIM, 2 ADET 1024 MB RAM'İ ARD ARDA TAKTIM 2048 MB RAM'İ GÖRDÜ VE PC'DE AÇILDI. BÜTÜN RAM'LERİ, 3. VE 4. RAM YATAĞINDA DENEDİM HER SEFERİNDE AYNI SORUNLA KARŞILAŞTIM. SORUNU GİDERMEK İÇİN NE YAPABİLİRİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER...
Ram ilavesi; pc açılmıyor.
Arkadaşlar,
1 Gb ram ile 512 mb rami birlikte takıldığında da sorun yok, 1.5 Gb rami görüyor. Sorun 3 ncü ram takılınca oluyor. 3ncü ramin hangisi olduğu fark etmiyor. Acaba bios ayarlarındamı bir değişiklik gerekiyor.
arkadaşim ram yuvalarından 2si ddr dier 2si ddr2 olmasın. dikkat et eger renk farkı varsa oyledirde.
1:ddr yuvaya ddr2 ram takamazssın(çalışmaz)
2:ddr2 yuvayada ddr ram takamazsın (gene çalışmaz çünkü pin sayıları farklı denk gelmez)
3:dielimki anakartının ddr ve ddr2 slotları var ama sen sadace ddr olan slotları kullanıyorsun kalkıpta ram ilavesı yapacam die ddr2 slotuna ram takarsan başlar dııttlamaya.yani ya ddr kullanacaksın yada ddr2 ikisi bir arda çalışmaz.
umarım yardımcı olmusumdur.
Arkadaşım ilgin için teşekkür ederim.
Doğrudur slotlarda renk farkı var; 2'si kahverengi 2'si mavi. Fakat; örneğin 1 Gb rami 1nci slota (kahve) takıyorum, 512 mb remi 3ncü slota takıyorum, yine açıyor ve 1.5 gb remi görüyor.
anakartın belki 2 gb ram destekliyordur bu yüzden hata almış olabilirsin
normalde ram görmeden açılması gerekir ama belki hata bundan olabilir
Arkadaşım ilgin için teşekkür ederim.dediğin gibiyse bütün ram yuvalarının ddr heralde. bundan sonrası için pek bilgim yok sallamış olmayayım anakartından 3. 4. rami açman falan gerekebılır sadece tahmın edıyorum bak net bilgim yok.
Doğrudur slotlarda renk farkı var; 2'si kahverengi 2'si mavi. Fakat; örneğin 1 Gb rami 1nci slota (kahve) takıyorum, 512 mb remi 3ncü slota takıyorum, yine açıyor ve 1.5 gb remi görüyor.Son Düzenleme: ali140 ~ 02 Aralık 2009 16:16
Anakartın bu sanırım:
http://www.epox.com/product.asp?id=EP-9NDA3J
Sayfadaki bilgilere göre tüm ram slotlarına sadece ddr ram takabilirsin, ddr2 desteklemez. Takmaya çalıştığım PC3200 ram lerde uygun anakartına. Üstelik 3.slota taktığın ramin çalıştığını yazmışsın. Ama en baştada ramleri tek tek denediğini ama çalışmadığını yazmışsın. Biraz çelişkili bu sözylediklerin.