ram, memory testi geçmiyor

HPQ-User
05-05-2008, 16:46   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sabahattin sormuş:
arkadaşlar 2x1 kingston ddr2 800 ram var pc de...pc'yi alalı iki veya üç ay oldu...ilk pc yi açtığımda siyah-beyaz ekranda bazen takılıp kalıyor, bazen de geçiyor...bios'dan quick bootu kapattım...açılışta ram testi yapıyor...ramleri sayıyor 2gb gelince tekrar sıfır'dan saymaya başlıyor...sizce bu normal mi?..2gb sayınca geçmesi gerekmiyor mu testi...neyse burda esc basınca testi geçip sistem normal açılıyor fakat esc basmazsam sürekli ram sayıyır...ramlerin yerini değiştirdim ama yine aynı şey oluyor...pc'yi aldığımdan beri aynı sorun var...memory testi kapatıp quick boot seçersem de bazen takılıyor bazen normal açıyor sistemi...sizce ramler bozuk mu, yoksa başka bir şey mi var...sizde de memory test açıkken esc basmayınca rami tekrar tekrar sayıyor mu?..yardımlarınızı bekliyorum...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
sistem xp sp2
biostar ta770 a2+
amd 64 x2 4800+ 2.50 ghz
2.00 gb ram ddr2 800 dual kingston
hd3600 sapphire
hd1 sata western digital 320 gb xp bunda yüklü
hd2 ide samsung 250 gb
lg t710 bh crt flat 17"

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.12;MEGAUPLOAD 1.0

Alibaba
05-05-2008, 16:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj

ram testi 2-3 defa tekrar edebilir.
bunu istemiyorsan, sağlamlığından şüphen yoksa BIOStan quick boot seçersin.
her testte bellek adreslerine sırayla bir öncekinin tersi bir kelime yazıp okuyarak deneme yapar, yazdığıyla okuduğu tutarsa belleği sağlam kabul eder.
ama bilgisayarın takılıp kalıyor ve birkaç dakika geçtiği halde açılmıyorsa(bazen bir cihaz problemi açılışı bekletebilir) bir sorun vardır. aldığın yere götür, ilgilensinler.

Son Düzenleme: Alibaba ~ 05 Mayıs 2008 17:00
henryblack
06-05-2008, 00:12   |  #3  
Yeni Üye
28 mesaj
Alibaba
ram testi 2-3 defa tekrar edebilir.
bunu istemiyorsan, sağlamlığından şüphen yoksa BIOStan quick boot seçersin.
her testte bellek adreslerine sırayla bir öncekinin tersi bir kelime yazıp okuyarak deneme yapar, yazdığıyla okuduğu tutarsa belleği sağlam kabul eder.
ama bilgisayarın takılıp kalıyor ve birkaç dakika geçtiği halde açılmıyorsa(bazen bir cihaz problemi açılışı bekletebilir) bir sorun vardır. aldığın yere götür, ilgilensinler.
dediğin gibi ram testini bir süre sonra geçti ve sorunsuz açtı...fakat quick bootu aktif hale getirince bazen ilk ekranda takılıyor...yeniden aç kapa yapınca açıyor...bazen de sorunsuz açıyor...program veya oyunlarda hiç bir sorun yaşamıyorum...

henryblack
06-05-2008, 22:14   |  #4  
Yeni Üye
28 mesaj

sorun gamepad olabilir mi? saçma gelebilir ama gamepad'i aopen b27 kasama öndeki usb'den bağladım ve açılışda bunu boot edilecek harici bir disc falan mı zanediyor anlamadım...çünkü gamepadi çıkardığımdan beri takılma yok...şimdi kasanın arkasındaki usb'ye bağladım yine bir kaç açıştır sorun olmadı inşallah böyle dewam eder...

sorun bu olabilir mi?