Arkadaslar sizce sistemde takılı olan fazlaca ram işlemciyi yorar mı yoksa rahatlatır mı?
Ram miktarı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.cok sistemde takılı olan fazlaca ram'den birsey anlamadım ama eskilerin dedigi gibi fazla ram goz cıkarmaz.Paran oldukca ram al diye ogretti buyuklerim bana.
Ram sonucta islemcinin yükünü hafifletir.Ama kullanılan alandan fazla ram almakta olmaz hic kullanmayacagınız bi alana para vermekte sacma.üstlimiti bilip almalı.
lazrailefsanesicok sistemde takılı olan fazlaca ram'den birsey anlamadım ama eskilerin dedigi gibi fazla ram goz cıkarmaz.Paran oldukca ram al diye ogretti buyuklerim bana.Bende böyle biliyodum ama fazla ramin cpuyu yordugunu duydun.Ram hıuzlı işlem yapınca cpuda ona yetişme için işlemleri hızlandırmaya çalışıyormuş ve daha fazla çalışıyormuş.Tabi bu ne kadar dogru bi,lmiyorum.Bi de sizden ögreneyim dedim.
Ram sonucta islemcinin yükünü hafifletir.Ama kullanılan alandan fazla ram almakta olmaz hic kullanmayacagınız bi alana para vermekte sacma.üstlimiti bilip almalı.
Bu konunun uzamanı degilim ama oyle birsey olmaz.Bilgisayar'ın hızı bir kere en yavas birleseninize gore calısır.Yani iki ram aldın mesala.Biri 333 biri 400mhz lik.İkinciside 333mhz hızında calısmaya baslar cünkü ötekisi sen elle müdalede bulunmadıkca (O\c) artmaz.Bu islemci-ram-ekran kartı ucegeninde de hatta buna hdd yi katabiliriz gecerlidir.En yavas parcan bilgisayarın hızını belirler.Bu yüzden ortalama bi sisteme 600-700$ bi kartta alsan o karttan tam performans almak imkansızdır.
Öhm bunların isigında senin dedigin ornekte islemci daha cok calısmak yerine ram yavaslar.Ve ram islemciye gelen bilgilerin islemcide yıgılma olmasın diye de gecici olarak tuttugu sıraya dizdigi bir alan diye biiliyorum.Baraj gibi.Ram ne kadar büyük olursa islemci yorulmadan o kadar cok isi sıraya dizer.
Genede ilginc bir idda bakalım donanımcılar ne diyecek.Evet soz sizde :)
Arkadasım dogrudur.Acaba cpu mu veriyi rame iletiyo yoksa ram mi cpuya?
ufuksArkadasım dogrudur.Acaba cpu mu veriyi rame iletiyo yoksa ram mi cpuya?CPU (Merkezi işlem Ünitesi) veriyi işleyip RAM'e iletir.
Katılıyorum..
Ram geçici bellek durumunda sonuçta..O an CPU`da çalışmakta olan uygulamaya göre doluyor,boşalıyor..