Anakart üzerinde 3 adet SDRAM Slot'u var. Elimde ise 256 MB Ram var. Bu ram i tek başına takdığımda Dos ekranında "SPD not found at DIMM(s) 3" gibi bişey yazıyor. Bu 3 rakamı takdığım slot'a göre değişiyor. Ayrıca Ram 128MB görünüyor ve yanına başka ram (32MB) takdığımda onları da görmüyor ama 128 mb olarak çlışmaya devam ediyor. Sorunsuz çalışıyor ama 128 olarak çalışması benim için sorun.
Anakartım Ram i desteklemiyor diye düşünüyorum. Ancak sorun farklı da olabilir. Belki BIOS ayarlaması falan. Farklı bi sorun mudur yoksa Anakart'ın desteklememesinden midir?
Ram Problemi Yardım
cas değerleri aynımı markalar farklımı
modeller aynımı yoksa kabul etmez
Tam okumadın galiba tek ram takdığımda 128 MB olarak görüyo diyorum 256 ram olmasına rağmen.
ayrıca SPD not found.... gibi bi yazı çıkıyo TEK RAM takdığımda...
anakartının biosunu güncelle istersen birde rami dimm1 slotundan başlayarak tak
bütün slotlara takdım tek değişiklik yazıda ki rakamın slota göre değişmesi oldu..
anakartın eskı pc100 destekli, senin takmak ıstedıgın ramler pc133 ise anakartın bu ramların yarısını görür ve 256mn ramı 128 olarak kullanır ve gösterir.Anlıcan senın 256 ramın yarısını kullanıyor.
bu bilgi güzel oldu teşekkür ederim
Ram'i 100Mhz le değiştirirsem sorun kalmaz sanırım.
elimdeki Ram'in hızını nasıl öğrenirim (üstünde yazmadığını varsayalım)
evet 100mhzlık ram alırsan sorunun kalmaz.Dua et yazsın.Yoksa CPU-z programı ile görebilirmisin bilmiyorum bunu.