Arkadaşlar ram alıcam toplamda 4gb kingston hyperX tek tek 4 adet mi alsam 1gb lık daha iyi performans alırım yoksa tek bi tane 4gb lık mı aliim.Yardımlarınız için şimdiden saolun.birde bu hyperX teknolojisi ne oluyo bilmeden seçim yaptım sadece oyunlarda iyi diye duydum ve fiyatı yüksek olunca dedim bu diğerlerinden iyidir.Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim.Teşekkürler...
Ram seçimi.
http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1758 tavsiye ederim
ayrıca anakartın nedir sanırım biraz bilgin yok bu konuda 4 gb tek bir ram alma şansın yok çünki max 1 gb lik ram alabiliyorsun şuan için ama benim tavsiyem sana 2 x 1 gb dual kit şeklinde alman ...
sefa adak bende zaten senin yazdığın ram den 4 adet almayı düşünüyorum dediğin gibi olabilir en yoğun uygulamalar bile 2 gb ram de çalışır ama ben işte sadece bugüne yönelik olmak istemiyorum 4 gb olsun 2 sene kafam rahat etsin.givenchy anakartımda sefanın öenerdiği MSI P35 NEO2 FIR bide bir türlü cevap alamadım hyperX modelinin avantafı nedir_?_
Merhaba, Mert 4gb Ram almak istiyorsun çok güzel bir fikir ama 64 bit yazılım kullanmıyorsan ölü bir yatırım yapmış olursun.
vista 64 bit veya xp 64 bit sürüm kullanmıyorsan yani 32 bit işletim sistemi kullanıyorsan Ramda 3GB geçmek pek mantıklı değil zaten 4ün üstünü desteklemez.
HyprXlere gelince normal ramlarden farkı kısaca şöyle:
Düşük zamanlama yüksek performans 3D uygulamaları oyunlar ve programlarda yüksek performans.
Aynı marka kingstonla kıyaslayama yaparak devam edelim Mesela kingston oem 1GB 800 Mhz ve 1GB hyprx 667 Ramlardan mantiken 800mhz nin performansı iyi olması gerekirken hyprx677mhz daha iyi performans vermektedir bu testlerin bir sonucudur.
Ayrıca anakartın desteklediği için( MSI P35 NEO) 2GB tek bikerede almak yerine 2x1 gb aynı ramlardan alıp dual channel yapmak daha iyi performans verir.
Eğer işletim sistemi 64 bit ise 2x2GB ya da 4x1GB seçebilirsin alacağın Ramında dualcahannel olmasına dikkat et
2tane aynı üretim 1GB hyprx 800mhz gibi(dual channel) 2x1gb 800mhz hyprx DC
Açıklayıcı olsun diye uzun uzadıya yazdım Kolay gelsin...
yelkowan bak bundan haberim yoktu bende zaten düşünüyodum 4gb ram den tam anlamıyla nasıl yararlanırım diye çünkü maximum uygulamalar bile 2 gb ramde çalışıyosa 4 gb gerçekten mantıksız oluyo ama dediğin gibi yaparım o zaman işletim sistemini 64 bit alırım ve de vista mı alsam xp mi alsam hala kararsızım bazı oyunlar açılmaz diyolar korkutuyolar insanı yani sence hangi işletim sistemini almalıyım.
Sistem
Intel Core 2 Duo E6850 3.00 Ghz 64 bit 4 Mb L2 Cache 1333 Mhz 65 nm.
1 Gb DDR2 800 Mhz HyperX Memory Teknelojisi ( 4 adet ) 4 GB
320 Gb Segate 7200 16 Mb
MSI - NX8800GTS-T2D320E-HD OC
ASUS - P5KC
Samsung 932B LCD 19''
bu sistem i 1500$ a alıyorum sizce nasıl ama klavye mouse ve kasada dahil onları yazmadım ortalama fiyat yazdım.Aklım hala CPU da diğer arkadaşlar Amd 6400 black edition al diyolar bunun yerine daha iyi performans alırsın diyolar.Yardımların için saol
Eski bir AMD ci olarak AMDciler istesede istemesede ŞUAN İÇİN PİYASADA en iyi fiyata en iyi performansı E6750 ve E6850 işlemciler veriyor. AMD6400 almak yerine neredeyse aynı fiyata intel dört çekirdekli 2.4(Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz) alırsın 6400ü yine sollarsın
Ben E6600 (2.4ghz) kullanıyorum ve performans oldukça iyi.
Eğer video ve 3D programlarıyla uğraşmayı düşünmüyorsan E6750 bile yeter.
Vistanın çalıştıramadağı oyun görmedim 4 aydır orjinal 32bit premium kullanıyorum DX9 u yükledikten sonra hiç bir sıkıntı yaşamdım. Buna programlarda dahil. Programları yükleyip kendim deneyip karar vermeyi çok severim 32 bit vista için programlarda sorun yok.
sen 64 bit alacaksan önümüzdeki ilk 4 ay biraz baş ağrısı çekmeye hazır ol.
64 bitde işler değişiyor; ama programlarda 64 bit desteği çok hızlı artıyor performans ve hız senin için çok önemliyse ve 2-3 ay bekleyebilirsen 64bit en iyisi.
program desteyi çok daha öndeyse ve hiç vaktin yoksa mecburen 32 bit işletim sitemi kullanmalısın.
şuan xpye yatırım yapmak çok anlamsız vista güncellemelerle hiç sorun çıkarmadan çalışıyor.
Orjinal vista aldıktan sonra işletim sisteminden kaynaklanan bi can sıkıntısı olmaz her şey mükemmel xp aklına bile gelmez bidaha.
xp donanım düşük olanlar için ideal artık.
ekran kartı çok iyi asıl almak istediğim kart benim de MSI OC idi sparkle 8800gts320 kullnıyorum ama MSI 8800gts320 OC çok daha iyi.
vista çok rahat çalışır bide en az 2GB ram olduktan sonra tamamdır.
Hdd de sata2 ve NCQ özelliği yüksek performans demek bunlarıda ara.
Sistem çok güzel Hayırlı olsun.
hocam bende bilgisayar alıcam ama bekliyorum hedefim gercekte 16 çekirdek sanal değil ve herbirinin hızı 4 ghz olacak 1gb ddr3 ekran karı olcak ıkı tane 4gb hyper. ddr3 ram 4 tane buna uyumlu bırde anakart boyle bır bılgısayar sızce kac ay sonra veya kac yıl sonra uygun bır fıyata toplanabılır bırde ıslemcı 45 nm olucaktı
yok hocam ben vista alıcam sıkıldım zaten bu xp nin görüntüsünden daha vista yüzü göremedim:D 64 bit alıcam ram i 2 gb alıcam ama ilerde bi 2gb daha alırım büyük ihtimal.İlk 4 ay program için sorun yaşamam bende zaten 2-3 ay sonra alırım o zaman çoğu program 64 bit e geçiş yapar her halde.harddiscte dediğin özelliği ararım ve ekran kartına hayli bi para bayılıcaz zaten bende istiyorum işlemcimle ekran kartı yüksek olsun ram sonradan arttırılır zaten.Önerilerin için çok saol
mehmetkarlik21hocam bende bilgisayar alıcam ama bekliyorum hedefim gercekte 16 çekirdek sanal değil ve herbirinin hızı 4 ghz olacak 1gb ddr3 ekran karı olcak ıkı tane 4gb hyper. ddr3 ram 4 tane buna uyumlu bırde anakart boyle bır bılgısayar sızce kac ay sonra veya kac yıl sonra uygun bır fıyata toplanabılır bırde ıslemcı 45 nm olucaktımehmetkarlik sen bu sistemi önümüzdeki bi elli yıl için gözden çıkar:D sisteme bak yha uçak mı kuruyon kardeşim:D amerikayı mı bombalıcan o sistemle:D
mehmetkarlik21hocam bende bilgisayar alıcam ama bekliyorum hedefim gercekte 16 çekirdek sanal değil ve herbirinin hızı 4 ghz olacak 1gb ddr3 ekran karı olcak ıkı tane 4gb hyper. ddr3 ram 4 tane buna uyumlu bırde anakart boyle bır bılgısayar sızce kac ay sonra veya kac yıl sonra uygun bır fıyata toplanabılır bırde ıslemcı 45 nm olucaktıKolayu gelsin böyle bir sistem çıkınca hep beraber alırız heralde; ama 16 çekirdeğin 45nm ile çıkması imkansız bu çekirdek sayısı için en az 22-11 nm ye kadar düşmek gerekir.
piyasada ddr3 1GB ekran kartlar var zaten yeni çıkanlar DDR4lü
dediğn 16 çekirdek gerçekleşince 5GB DDR7li bişe alırız heralde
valla xp den canı sıkılanlara fista değilde linux öneriririm.
Linuxda adam gıbı oyun yok. Xp veya Vısta ıcıne Vırtualboxu kur onun ıcıne sanal lınux kur daha guzel.Nete bağlanmak ıstedıgınde lınuxu kullan.Oyunlarda Wındowsu.Nasıl ama
Bu arada oyunlar ıcın 6400 AMD veya Intel 6850 bence cok fazla. AMD'den 5200 bile alsan senı fazlasıyla paklar. Bu tıp yuksek ıslemcıler genelde 3D render veya vıdeo edıtlemek ıcın kullanılan işlemcilerdir. Oyun ıcın bu kadar yuksek bır işlemciyi almak bence mantıksız çünkü oyunlar ekran kartına abanır işlemciye değil. Ben senın yerınde olsan 4200 alırdım artan parayı eklran kartını daha iyi almak ıcın ugrasırdım. 4GB ram kullanacagın zaman 64 bit sisteme geçmelisin ki bu da bıraz zor cunku drıver ve program sorunu yaşarsın. 2gb alıp yoluna o şekilde devam etmelısın bence yakında ddr3lerin fıyatları dusecektır.O zaman keske 4GB almasaydım dersın...
o zaman bana daha iyi bi ekran kartı önerir misiniz_?_
önce almak istedigin işlemciyi seçmelisin. Ben 3 sene önce AMD 3200 tek çekirdek işlemci var geçenlerde 2600xt aldım. Dx9 oyunlarda hiç takılmadan oynuyorum. Overlord oynayamıyordum eskı ekran kartımla (6600GT) şimdi ise jet hızıyla oynuyorum ama işlemcim eski..
Sana önerim. AMD alıp uygun fıyatlı bır işlemci almandır. 4800'den aşşasına bakma yanlız. 5600den yukarısı da senin için fazla bence.. bu aralıkta kalan AMD işlemcilerden bırını seçmelisin. Ben senın yerınde olsam 4800 alırdım. Nasıl olsa ilerde işlemcin yetmezse yenı cıkacak olan Phenom serısı işlemcilerde AM2 soketıne oluyor. Boylece sadece işlemci ve ekran kartı terfısı ıle ilerde yıne guncel bır sısteme kavusabılırsın.
4800 deilde 5200 veya 5600 olabilir ya da intel E6750 olabilir.İntel e anakart buldum ama intel alcağım garanti olmadığı için şu an iki sistem kuruyorum. Sen bana dediğin gibi ileridede güncelliyebileceğim bi anakart yazar mısın işte ddr3 destekli olsun phenomlara uyuyo diyosun.O zaman ilerde büyük ihtimal phenom a geçerim ekran kartını sen bana benimkinden biraz daha iyisini söle.Benimkisi MSI NX8800 GTS 320 mesela 640 bit nasıl olur oyun için.Bide ilerde güncellerken sistemdeki 2 gb ram takılı kalsın ben onların üstüne ddr3 destekli ram takiim istiyorum bu ramlarde harcanmasın.DDR2 ile 3 sorunsuz çalışıyomuş.yani anakart ddr2 ve ddr 3 destekli olsun.Yardımların için saol