öncelikle herkese merhaba arkadaşlar dün bilinçsizce yaptığım overclock denemesinden sonra sistem açılmadı power tuşuna basıyorum kasa çalışıyor görüntü gelmiyor ram slotlarının yanında bulunan kırmızı led yanıyor MEMOK! tuşuna basılı tutuyorum led yanıp sönmeye başlıyor ancak sistem ramleri tanımıyor pili çıkardım neredeyse 20 dk bekledim taktım olmadı jakların yerini değiştirdim olmadı en son ramleri 1. ve 3. slottan çıkarıp 2. ve 4. slota taktım MEMOK! tuşuna bastım 10 sn ye sonra sistem açıldı ama 1. ve 3. slotta sistem açılmıyor ve cpu öleçerden baktığımda ramlerin %15 sürekli kullanmda pcyi yeni açtığımda bile önceden %3 lerdeydi windows deneyim dizininde yeniden test ettim ekran kartı 7.4 ten 7.3 indi takılmayan oyunlarda takılmaya başladı çok konuştum galiba lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler.
ram slotları
Anakart kitapçığında ramlerin rezerv edilme bölümü vardır. Orayı dikkatle oku. Hangi slotlara taktığında nasıl bir işlem gerektiğini anlatmıştır.
biraz baktım ama pek anlamadım sadece ramlerin nasıl takıldığını gösteriyor klavuz ingilizce bide bu asus'un memok sistemi var tuşa basınca ramleri tanıması gerekiyodu 1.ve 3. slotta tanımıyor işlemci fanı bi hızlanıp bi yavaşlıyor
anakartınıza zarar verme olasılığı yüksek yapabileceğiniz çok şey yok 1 tür yol var birincisi yapabileceğiniz en iyi olasılık bios güncellemek.
bunun dışında format atmanı önerenler olabilecek ama zaten sağlam çalışan sistem üzerinde o/c yapmışsınız.
bunun sonucunda hasar oluşmuş. umarım inşallah ram slotlarınız hasar almamıştır.
ama voltaj ayarlarına karışmadım öylede zarar görürmü sadece mhz oynadım bide bios default ayarı olmuyor load default basıyorum sonra kaydedip çıkıyorum o/c li değerler duruyor kendim ayarlayıp çıktığımda kalıyor ramleri kendi frekansında çalıştırıncada windows açılıyor donuyor ramlerim 1600mhz 2*4gb
çok teşekkürler oldu ama şimdide windows deneyim dizinini çalıştırınca tam biteceği sıra hata veriyor (windows deneyim dizini tamamlanamadı) windows 7 64 bit kullanıyorum
ramler sağlam başka pcde denemiştim çalıştı şuanda çalışıyor
çok teşekkürler oldu ama şimdide windows deneyim dizinini çalıştırınca tam biteceği sıra hata veriyor (windows deneyim dizini tamamlanamadı) windows 7 64 bit kullanıBu sorunun tam çözümünü uzaktan bulmak zor. Fakat komut isteminde uygulayacağınız bir komutla sistem dosyalarını denetleyip hatalı olanlar varsa düzeltebilirsiniz. Başlata cmd yazın sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır deyin. sfc /scannow yazın ve enter a basın. İşlem tamamlanınca pc yi yeniden başlatın.
taramayı yaptım (windows kaynak koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı) çıktı
yine aynı hatayı verdi format atsam düzelir galiba
ekrana görüntü gelmemesi remlerden kaynaklanmaktadır eğer sistem hakkında bilgin varsa bir çok deneme yolu var ama bilgin yoksa anakartı yakma olasılığın var en sağlamı servise başvur devamlı bildiğin bir servise
remlerinde aşırı voltaj koruması olabilir koruma devreye girince remler çalışmaz..Saygılar