Ram sorunu lütfen yardım edin

rock_dream
17-05-2009, 14:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

pc özelliklerim işlemci E6750 anakart gigabyte p35 d3sl ram olarak markasını bilmiorum 1 gb 800 mhz var 2 tane takılı ve ben aynı 2 tane daha ram almak istedim 4 liyim dedim ramleri ve aldım kingston marka aynı mhz ye sahip ama benim eski ramlerimden daha küçük boyutlu neyse bilgisayara taktım pc gördü hiç bir sorun çıkmadı oyun oynadım film izledim bir sorun yoktu  ama aradan 1 gün geçti bir baktım mavi ekran hatası çıktı böle sayılar sayıyor arkdaşlarım ram hatası dediler bana. sonra mavi ekran hatası git gide fazlalaşmaya başladı bazı arkdaşlarım chipseti bozuk dediler yani gene ramleri çıkarıorum tekrar takıorum aradan baya zaman geçior oyun oynuorum gene sonra tekrar mavi ekran gelior şimdi burda sormak istedğim ram bozuk olsa hemen pc açıldığında göstermesi lazım değilmi?? sonuçta ben rami kullanıyorum belli bir süre oyun oynarken yada bir işlem yaparken mavi ekran hatası alıyorum sizce bunun sebebi nedir ramler aynı markamı olmalı yoksa anakartın ram slotumu bozuk yoksa anakartmı ramlerle uyumsuz sizlere bir sormak istiyorummm lütfen yardım edin..

Süleyman.
17-05-2009, 15:37   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Ram'leri çıkarıp bir süre kullanın bilgisayarınızı. Sanmıyorum ama, uyumsuz ram de almış olabilirsiniz. Veya mavi ekranın başka sebepleri de olabilir. Eğer yeni aldığınız ram'leri çıkardığınızda sorun yoksa, sorunun neden kaynaklandığı belli gibidir. Ayrıca bu konuyu inceleyin:


rock_dream
18-05-2009, 03:30   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

tskkürler cvp yazdığın için uyumsuz ram almadığma eminim yeni aldığım ramler sadece boyutu ufak cL6 yazıor eski ramlerim yanında biraz büyük kalıyor eski ramler sanırsam cL5  bundan olcağını sanmıyorum zaten şölede bir sorunum daha oldu yeni ramleri çıkarttım dedğin gibi bu seferde eski ramlerim MAVİ ekran hatası vermeye başladı ne yapcam şimdi bilemiyorum keşke yeni ram almaz olaydım yeni ram eski ramlerimi bozmuş olabilirmi böl bir saçmalık olurmu sence??