Ram Sorunu !

Who am i
30-09-2015, 18:20   |  #1  
Who am i avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Merhaba arkadaşlar, benim işletim sistemim aşağıdaki fotodaki gibi fakat sorunum kullanılabilir RAM miktarı çok düşük. Önceden bu kadar düşük değildi. 3.89 GB falan fakat şuan da 1.96 GB haliyle de çoğu oyunda fps sorunu çekiyorum(ekran kartım AMD Radeon HD 6510 2GB). Bu sorunun çözümü için bu forumda da olmak üzere tüm forumları inceledim fakat bi sonuca ulaşamadım.

(Bu arada MSConfig ayarlarını yaptım.Ekran kartım paylaşımlı fakat eskiden bu kadar yemiyordu.+Ram takmadım , çıkarmadım oynanmadı yani.)
Yardım ederseniz çok makbule geçer.
Umarım diğer çöp forumlar gibi değildir.

teknokopat
01-10-2015, 15:31   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 5
48 mesaj

2089mb ram donanım için ayrılmış. ekran kartının ayarlarını kontrol et muhtemelen onun için ayrılmıştır. ekran kartının driver'larını güncelle. birde bazı anakartlarda bu ayar bios dan yapılıyor. orayıda bir kontrol et.

Who am i
01-10-2015, 16:22   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Alıntı: teknokopat  
2089mb ram donanım için ayrılmış. ekran kartının ayarlarını kontrol et muhtemelen onun için ayrılmıştır. ekran kartının driver'larını güncelle. birde bazı anakartlarda bu ayar bios dan yapılıyor. orayıda bir kontrol et.

Bios'u kurcaladım orda bunla ilgili bişey bulamadım driverler güncel . Fakat bu Ram basıma sorun çıkarıyor bu sistemle GTA 5 lowda rahat oynamışken şuan cod black ops low'da bile donmalar oluyor ki ulatrada rahat bitirmiştim. :/

teknokopat
02-10-2015, 11:27   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 5
48 mesaj

o zaman geriye ekran kartının ayarları kalıyor. öncelikle driver lerini güncelle. sonra ekran kartının ayarlarına gel orada mutlaka ram paylaşımı ile ilgili bir bölüm vardır. netten ekran karının modelini yazarak ram ayarları diye arattır. mutlaka bir kaynak çıkar. eğer onboard bir ekran kartın daha varsa sisteminde oda bu kaynağı ayırmış olabilir.