Herkese merhaba. Amd tabanlı 6 yıllık bir sistemimiz var. Ram takviyesi yapmakta sorun yaşıyoruz. Sistem özellikleri şöyle:
AMD Athlon 3800+ X2 AM 2 İşlemci
Asrock n68c-gs fx Anakart
2 x 512 mb DDR 2 Ram
Samsung 160 gb 7200 rpm / 8 mb HDD
Asus Radeon X1600 Pro 512 / 128 bit Ekran Kartı
Bu bilgisayara 1 gb üstünde ram takamıyoruz. Daha önceki anakartımız Asus idi. Arızalanması sebebiyle yukarıdaki Asrock marka anakartı aldık. Ram sorununun anakarttan kaynaklanabileceğini düşünüp, 2 gb DDR 2 ram alıp taktık fakat; bilgisayar açıldıktan 1-2 dk sonra mavi ekran hatası veriyor. Bir önceki anakart varken de aynı sorunu yaşamıştık. 2 x 512 mb ram ile çalışınca hiç bir sorun yok. 2 gb ram taktığımızda sistem açıldıktan bir kaç dakika sonra mavi ekran hatası veriyor. Bilgisayara komple bir bakım yaptım. Güç kaynağının içini açıp içerisini ve fanını temziledim. İşlemciye macun attım, soğutucusunu temizledim. Ekran kartının işlemcisine yeni macun atıp, soğutucusunu ve uçlarını silgi ile temizledim. Yıpranmış data kablolarını yenileri ile değiştirdim. Her ne kadar eski de olsa, hali hazırda çift çekirdekli bu işlemcinin 2 gb rami kaldıramayacağını aklım almıyor. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.