Amd Phenom II x3 720 işlemcim, anakartım Asus M3A76-CM ddr2 destekli. xp kullanmaktayım, win7 ye geçiş yapmak istiyorum(8 gb ram görmediği için). OCZ Platinum Edition DDR2 1066 4GB (2x 2GB) RAM kullanıyorum. Piyasada aynısından bulamadım. Kingston 4GB(2x2GB) 1066MHz DDR2 Hyperx Ram KHX8500D2K2/4G var sadece. Bunların birbirine uyumu nasıl olur ? nasıl bi verim alırım ?
[DONANIM] Ram Uyumu
arkadasım öncelikle 8gb rami görmeme nedeni anakartın mı yoksa yazlımın mı. Bunu iyice bi araştır derim çünkü anakartların da max ram desteği var biliyosun. Sonra eğer ram alıcaksan ki anakartın ddr2 uyumluymuş ozaman vatanbilgisayardan bi araştırma yap mutlaka bulursun. yalnız burda dikkat etmen gereken husus şudur alacağın ram hızının (Mhz) senin elindeki mevcut raminle aynı olmasına dikkat et çünkü hızı fazla alırsan ya anakartın desteklemez ya da boşuna para vermiş olursun, çünkü alacağın ram elinde olanın hızna göre çalışır buda demek olur ki aldığın ramden tam verim alamassın. o yüzden elinde bulunan ramin mhz hani hızı nekadarsa onunla aynı mhz ye sahip bir ram al...
anakartınızın türkiye desteği galiba yok...şu an yazdığım makinede anakartın aynısı var...64 bit w7 ult.kuruluhemde ahci modda..anakartınızın normal desteklediği ram 800 ddr2..1066 hızdaki ramı oc li kullanabilirsini..bende 800 4 GB ram takılı..
sizin iş.sisteminiz xp 64 ün adresleyeceği ram belli..benim önerim ikinci el ram bakmak(800 ddr2).benim arkadaşımda asusun daha yüksek modeli vardı oc ile 1066 da oyunlarda devamlı sorun yaşıyordu..birde xp ne zamandan beri 8GB ramı destekler oldu.bilmiyorum..
aynı anakartta bios güncelleme sorunu yaşıyorum biliyorsanız yöntemi nedir(klasik yöntemleri denedim)..sistem.64 w7 ul.ahci modda ssd ye kurulu........
birde ram uyumu birazda şans işi gibi.....w7 64 kurarsanız 8GByi görür..dediğim gibi 1066 ancak oc ile mümkün......
Win xp 32 bit kullandığım için 8 gb ram görmüyordu. aynı ram den baktım piyasada satan hiç kimse yoktu. ddr2 fiyatlarına baktım ram almak yerine anakart + ddr3 ram aldım. benim için daha iyi oldu. hem 8 gb ddr3 ram hem win7 hemde am3+ destekli anakarta geçiş yapmış oldum ileride işlemcimide yükseltebileceğim.
Bios güncellemesi hiç yapmadım. bu konuda yardımcı olamıcam.
Win xp 32 bit kullandığım için 8 gb ram görmüyordu. aynı ram den baktım piyasada satan hiç kimse yoktu. ddr2 fiyatlarına baktım ram almak yerine anakart + ddr3 ram aldım. benim için daha iyi oldu. hem 8 gb ddr3 ram hem win7 hemde am3+ destekli anakarta geçiş yapmış oldum ileride işlemcimide yükseltebileceğim.moralinizi bozmak istemem amma ddr2 ile devam daha mantıklı idi bence..Bios güncellemesi hiç yapmadım. bu konuda yardımcı olamıcam.
nedeni ddr3 anakart aldınız acaba ddr3 çıkış varmı hiç inceledinizmi..(çünkü bende anakart arayışındayım(ddr3)baktığım anakartlarda ddr3 çıkış yok sadece ddr3 ram takabiliyoruz..(ucuz anakart bakıyordum)
ha ddr3 çıkışı niçin arıyorum:benim sistem ssd ye kurulu...tam performans için ddr3 ve ddr3 çıkış gerekli onun içinde fiyatı yükseltmem gerekiyor...kolay gelsin...