Arkadaşlar bilgisayarımda suan 2 gb ram var 800mhz.bn ek olarak 4gb ram almak istiyorum acaba onları 1066mhz alsam bir uyumsuzlukolur mu?şimdiden şk ederim
Ram uyuşmazlığı hakkında yardım
hepsi 800 mhz olarak çalışır ayrıca en düşük cl değerli ram ne ise hepsi onun hızında çalışır vede dual kullanamazsınız ondan o 2 gb belleği elden çıkarmaya bakın. 800 mzhler iyi bir marka ise belki cl ve mhz değerleri overclock ile birbirne eşitlnsede dual kullanamdıktan sonra bir anlamı olmaz...
anakart:asus p5q pro
işlemci:intel q8400
ekran kartı:sappire hd3850
ram:ocz cl5 800 mhz
hepsi 800 mhz olarak çalışır ayrıca en düşük cl değerli ram ne ise hepsi onun hızında çalışır vede dual kullanamazsınız ondan o 2 gb belleği elden çıkarmaya bakın. 800 mzhler iyi bir marka ise belki cl ve mhz değerleri overclock ile birbirne eşitlnsede dual kullanamdıktan sonra bir anlamı olmaz...
zaten 6 gb olunca dual olmuyor mu.bu arada hepsi kısaca ocz 800mhz cl5 olacak.Son Düzenleme: ozan023 ~ 30 Temmuz 2009 12:24
anakartım zaten 10066 mhz ram destekliyor 8 gb ta kadar.ama anladığım kadarı ile eger 1066 mhz alırsam .şimdi anakartımdaki ramlar 800 mhz oldugu için 1066 mhz fazla bi işe yaramıyacak.onun için heralde hepsi 1066 mhz olması gerek.
Mevcut 2 GB ram'inizin aynısından bir tane daha alırsanız fazlasıyla yeterli olacaktır. 6 GB çift kanal olmaz, tek kanala düşer.
O sistemde 4 GB 800 MHz ram ile 4 GB 1066 MHz ram arasında hiçbir fark olmaz, ancak çok uç uygulamalar için çok ufak fark görürsünüz, o da gecikme süresi 1066 MHz ram için birkaç nano saniye daha düşük olduğu içindir. Bence hem iki adet 2 GB 1066 MHz ram alıp hem de 2 GB 800 MHz ram'inizi atıl bırakarak boşuna masrd edersiniz. Onun yerine ekran kartı alın daha iyi olur.