Arkadaşlar bende Twinmos 1gbx2 667mhz ram ve msi k9n diamond anakart var. Toplamda 4kere ramler yandı ve artık sıkıldım garantiye ver al işinden ve ramleri deyiştirmeye kara verdim. Anakartın üretici sitesine girdim fakat ocz 2GB DDR2 800 Reaper bellekleri hakkında ve diğer ocz ram bellekleri hakkında bir bilgi bulamadım acaba anakartım ocz nin bütün ramlerini destekteler mi ve 800mhz den fazla ram alsam anakartıma o ramleri taktıktan sonra o.c yapmam mı lazım yoksa kendi görür mü ? Şimdiden teşekkürler
Ram ve Anakart Uyumu
arkadaşım marka önemli değil ddr2 oldukdan sonra her markayı çalıştırır.anakartının sitesinden bakabilirsin 800 mhz nin üstünü destekliyorsa ram alabilirsin oc yapmana gerek yok kendi otomatik görür.
sah1narkadaşım marka önemli değil ddr2 oldukdan sonra her markayı çalıştırır.anakartının sitesinden bakabilirsin 800 mhz nin üstünü destekliyorsa ram alabilirsin oc yapmana gerek yok kendi otomatik görür.desteklemiyorsa o.c olarak mı çıkarmamız lazım genel bilgi açısından
Anakartına baktım 8 gb a kadar ram desteği var 800mhz nin üstünüde görmez.zaten 800 mhz lerin üstleri ddr3 oluyor benim bildiğim kadarıyla senin anakartın ddr3 desteğide yok.O yüzden ddr2 800 mhz lik ram takabilirsin.tabi düşük mhz leride takabilirsin.
O.c yi hiç karıştırma kullanmada gereği yok ben kullanmıyorum bilmiyorumda.
Sah1n'in de dediği gibi anakartınız en fazla 800 MHz desteği sunuyor.Marka önemli değil.Yeter ki DDR2 800 MHz desteklesin..
Şah1n bilgi amaçlı söylüyorum , DDR2 1200 MHz'e kadar çıktı.Örneğin Kingston'un var.Sanırım 1200'den fazla MHz'de DDR2 yok.Sonrası heralde DDR3..
bence anakartının üreticisi sitesinde test edilen bellek modüllerinden birisini kullanman senin yararınadır bazı anakartlar bellek seçimi yapabiliyor özellikle oem markasız belleklerden kaçınmanı sana tavsiye ederim ocz gelince anakartınla sorunsuz kullanabilirsin 4 kere bellek bozuluyorsa sana tavsiye kesintisiz güç kaynağı kullan veya anakartını değiştir çünkü bu sıklıkta bellek bozulması hayra alamet değil