Merhaba arkadaşlar,
2003 yılından bu yana kullandığım bilgisayarımın birkaç özelliğini yenilemek istiyorum. Sistemimin özelliğini aşağıda veriyorum. Sizden ricam yapmak istediğim yeniliklerin ne kadar mümkün ve uygun olduğunu söylemeniz.Tüm tavsiyelerinizi 2 gün içinde alabilirsem çok makbule geçecek.
Yapmak istediklerim:
1- 52x32x52 LG CD yazıcım var. DVD yazıcı almak istiyorum.Ama hangi özellikli hangi marka çok daha iyi olur.Zaten alınca uzun süre kullanan birisiyim. Şimdilik 400-500 GB lık harddsik alamadığım için
DVD yazıcı almayı planlıyorum. CD yazıcımı DVD yazıcımla beraber kullanmak istiyorum.
2- RAM kapasitemi artırmak istiyorum. Acaba yeni RAM kaç tane ve hangi özellik alayım ve yenisini alınca mevcut 256 MB RAM 'im de kullanılabilir mi?
(Bir alışveriş sitesindeki yorumda 2 tane 1 GB RAM alıp kullananan birisinin yorumu sizce nasıl olur?Tabi şu RAM lerde olan 633 gibi ifadeleri anlamıyorum.)
Ben netten tanesi 30 YTL den 2 tane " 1GB 800MHz DDR2 RAM " gibi bir RAM alırım ve sistemimi hızlandırabilirim diye düşünüyorum.Anakartım bu planlarımı gerçekleştirmeme izin veriyor mu acaba?
SONUÇ OLARAK ;
2x30=60 YTL ye 1+1=2 GB DDR2 RAM ile 45-50 YTL ye bir DVD yazıcı almayı planlıyorum.
Sizce ne yapmalıyım? Teknik olarak DDR2 alsam sistem çalıştırmaz mı acaba bu yeni RAM leri?
Lütfen bana bir yol gösterin . . .
NOT: Bu arada kafama takılan bir husus da mesela BIOS um eski mi,mevcut sistemim bu değişkliklere izin verebilir mi?
Sistem özellikleri :
CPU : Intel Pentium 4, 2400 MHz (18x133)
Anakart : Asus P4P8X SE (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Anakart Çipseti : Intel Springdale i865P
Sistem Belleği : 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Bios Türü : AMI (10/24/03)
Disk Sürücü : ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optik sürücü : HL-DT-ST CD-RW GCE-8525B (52x/32x/52x CD-RW)
Tüm yardımlarınız için teşekkürler.