Corsair Vengeance 8 GB ( 2 x 4 GB ) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) 240-Pin DDR3 Memory Kit for Core i3, i5, i7 and Platforms SDRAM
Ram yanarmi yansa nasil anlariz?
- 1
- 2
Dostum sen bu yanma işine neden bu kadar taktın ? :) Ram yanarsa sistem açılmaz..
Benimde acilmuyo. Ya anakart yada ram. Ikisinden biri yanmis. Kardrsim kusura bakma almanyada yasioyrum daha 1 yil oldu geleli. Almancam yok denecek kadar az. Bende daraldim burda pek yapcak biseyim yok. Oyun icin bilgisayar aldim birinden su sogutmaliydi. Bilgisayara geldi bismillah dedim fisi taktim evin santelleri atti. Ya anakart yandi yada ram. Almancam klmadigi icin derdimi burdan yaziorum hep. Bas agriniz oldum biliyorum. Gecen servise goturdum yani tamirciye. Adam dedi bakarim ama saati 80 euro. Oda uzatir bir gunde bitirrse al sana yeni bilgisyar fiyati. Bende su sogutmayi kendim soktum. Normal fanli yaptim fan sogutucuda aldim. Cooler Master 212 bilmem ne. Herseyi taktim ya gu kaynagi yada islemciden zzzzzzz diye ses gelio monitore goruntu gitmio. Kusura bakmayin gercekten basiniui agritiorum.
Kendim cozebilirsem problemi tamirciye vercegim parayla anakart ve ustune gerekn diger parcalarida alirim. Birak onu servisci ustune dioki duzelcegi garanti deil. Yani duzelsede duzelmesede parayi alirim diyor.
Bir bakmaya 80 euro mu yuh kafayı yemişler bence sizi kazıklamaya çalışıyorlar öle bir fiyat olamaz sorunun nerede olduğunu bulmak için elinde başka parçalar olması gerek yani başka bir ram bulup calıstırmayı deneyin veya ramleri başka bir sistemde deneyin psu vs deniyerek bulunabilecek bir problem.
sigortalar attı ise güç kaynağı sorun çıkarmış olabilir tabi devamında anakartada zarar vermiş olabilir. güç kaynağını başka bilgisayarda deneme şansınız varmı ?
Elimde extra hersey var 2 ekran karti var 4 gb ram ve 8 gb kingston da var. ama uyum muyum meselesi var . ondannkorkuyorum. suan kullandigim pc. a6 5400k 2 cekirdek 3.6 ghz gtx 650 ti 2GBDDR5 128. 8 gb ram 1600 mhz. kendimce dusundum bu kasadaki ekran kartini ramleri takip ole denesem olurmu diye ama sonradan dedim eger uymassa suan elimde olan pc de yanar. bi arkadas bana yardim edebilirmi tam anlamiyla. inanin cok ama cok .akbule gecer.
mesala corsair vegeance cl9 1600mhz 8 gb suan calisan kasaya taksam uyarmi?
yani yandigini dusundugum ramleri suan calisannkasamdaki ramlari cikarip onlarin yerine taksam yanip yanmadigini ogrenmek icin problem olurmu.l? ve diyelim taktim pc i actim bozuksa nenolur nasil anlixam ramlerin bozuk oldugunu
Evet çalışan sistem elinizdeki ramleri destekliyorsa olur eğer ramler çalışmıyorsa sistem calışmaz kasadan dıtt dıtt ses gelir muhtemelen.
mesela ekran karti yanarsa naail anlarim veya ram veya islwmci ?
ornegin: ram bozuksa sistem acilmaz
ekran karti:
islemci:
anakart:
cunku bunlari deniyecegim o kasada bu kasada her parcayi denicem. ama ekran karti guc kaynagindan eminim bozuk degil. cunku calisann kasamdaki ekran kartini taktim yine Monitore goruntu gelmedi guc kaynagi bozuk olsa kasadakivfanlar falan calismazdi deme? hepsi calsiio guc veriyo yani. santelleri attiran guc kaynagini attip cope zaten. suan bende lc5550 v2.2 gu kaynagi var. onu kullaniyorum.
bakin yapmaya calistigim kasa bu...
i7 2600k
gtx 650ti 2GB DDR5 128
corsair 8Gb vegeance cl9 1600mhz
2000 gb harddisk 64 mb
cpu sogutucu : cooler Master Hyper 212 Evo
anakartim: asus p8p67-m rew pro
calisan kasamdaki ramler 1600 mhz 8 gb. deniyecegim ramler ise 8 gb corsairvegeancecl9 1600 mhz. olurmu acaba
Ram ler olur ancak bozuk sistemdeki işlemci ne ? yani onu çalışan da denemeniz için uyumlu olması gerek bence siz ilk planda ram /yetiyorsa psu/ ve ekran kartını deneyin sonucu yazın .
bozuk sistemdeki islemci i7 2600k
calisan sistemdeki islemci amd a6 5400k 2 cekirdek 3.6ghz
Çalışan sistemdeki anakark yazdığınız ise deniyebilirsiniz destekliyor ram lerde öle .
calisan sistemin anakarti şöyle : msi fm2-A75MA-E35 AMD A75 CHIPSATZ,SOCKEL FM-21
1* PCLEX16 2*PCLEX1 1*PCI
Öncelikle şuan ki sistemde takılı olan ramlerin üstünde yazan kodu hatta fotoğrafını çekip koyunuz. Sonra takacağınız ramin de aynı şekilde ya kodunu ya da fotoğrafını koyunuz. Biz araştıralım eğer aynı veya benzer özelliklere sahipler ise takın ve deneyin diyelim. Eğer PSU'dan zzzz diye ses geliyorsa PSU'nun arıza çıkartmış olma ihtimali yüksek. Gerçi almanya da bakkal tarzı mal az olduğu için diğer donanımlar sağlamdır.
2 tane ram varsa arızalanırsa biri hiçbirşey fark etmezsin.Mavi arada sırada ender mavi sayfalar alır durursun.Ram in arzalandıgını anlamak için tek tek takip denemen gerek 2 si bir slottayken anlaşılmaz.Ayrı ayrı takman gerek.Yerlerini değiştirme windows bazen çöküyor.
kardeşim öncelikle sen almanya ve türkiye'nin elektirik gerilim kaç ona bak büyük ihtimalle psu da sorun var 110 luk gerilim kullanma ihtimalleri var psu fiş bağlantısının olduğu yerde swiç ola bilir o kaçta ona bak 220mi 110mu 110daysa psu yanmıştır
- 1
- 2