oncelikle iyi geceler.
sistemim..
ep45c-ds3
e8400
ocz 4gb (2*2)kit 1066mhz DDR2 PC2 8500 reaper
gts 250 1gb--265 bit
wd cavair black 500gb 7200rp + wd 80gb
ocz fatality 550w
HL-DT-ST DVD-RAM GH22NP20 optik sürücü
xp 32 bit
ram yardımı
- 1
- 2
O sistemde remle ilgili hiçbir şeyi yükseltemezsiniz. Daha iyi bir çift rem almanızı öneririm, o da size 120 liraya patlar.
O sistemde remle ilgili hiçbir şeyi yükseltemezsiniz. Daha iyi bir çift rem almanızı öneririm, o da size 120 liraya patlar.Niçin daha iyi bir ram alınsın ki? Bir adet daha 2 gb 800 mhz yetecektir.Daha iyiden kastınız düşük cl yüksek mhz ise şu resmi incelemenizi tavsiye ederim(demek istediğim en fazla 6-7 fps fark edecek bunun için onca ücreti ödemek mantıksız olur)Son Düzenleme: cohannan ~ 10 Eylül 2009 06:38
O testler bir de hangi sistemde yapılmış söyleseydiniz de, ona göre değerlendirseydik. Çünkü oradaki en düşük rem frekansı 1066 MHz ve 2000 MHz rem ile aralarında pek bir fark olmaması normal.
Bu örnekte ise 667 MHz rem ile iki katı büyüklüğünde, 1333 MHz FSB söz konusu. Yani olabilecek hızın ancak yarısı kadar bir performans söz konusu. Bilmem dikkatinizi çekti mi?
Eğer 2 GB daha 800 MHz rem alınırsa bu sadece rem miktarını büyütür, rem hızı aynı kalır; tek kanal 667 MHz.
O testler bir de hangi sistemdeyapılmış söyleseydiniz de, ona göre değerlendirseydik. Çünkü oradaki endüşük rem frekansı 1066 MHz ve 2000 MHz rem ile aralarında pek bir farkolmaması normal.Evet haklısınız hız sabit kalacaktır şöyle ddr2 dediğiniz mhz'lerdeki testlerini koyayım bir de;
Bu örnekte ise 667 MHz rem ile iki katıbüyüklüğünde, 1333 MHz FSB söz konusu. Yani olabilecek hızın ancakyarısı kadar bir performans söz konusu. Bilmem dikkatinizi çekti mi?
Eğer 2 GB daha 800 MHz rem alınırsa bu sadece rem miktarını büyütür, rem hızı aynı kalır; tek kanal 667 MHz.
Demek ki fark ediyormuş; bir noktaya kadar doğru orantılı olarak fark eder. Üstelik herşey FPS demek değil, çünkü o işe bakan zaten ekran kartı ve kendine ait bir hafızası var onun da. Diğer rem ağırlıklı işlemlerde fark olacaktır.
Soru sahibinin ise performans bakımından yapacağı en güzel şey 2 GB'lık reminin aynısından alıp çift kanal çalıştırmak olacaktır. Ama bu durumda da ileride "overclock" yapılmak istenirse, remler pek elverişli olmayacaktır.
Demek ki fark ediyormuş; bir noktaya kadar doğru orantılı olarak fark eder. Üstelik herşey FPS demek değil, çünkü o işe bakan zaten ekran kartı ve kendine ait bir hafızası var onun da. Diğer rem ağırlıklı işlemlerde fark olacaktır.Yalnız süleyman hocam ne diyeceğim şöyle bir bilgiye eriştim bu anakart için;
Soru sahibinin ise performans bakımından yapacağı en güzel şey 2 GB'lık reminin aynısından alıp çift kanal çalıştırmak olacaktır. Ama bu durumda da ileride "overclock" yapılmak istenirse, remler pek elverişli olmayacaktır.Supports both Dual Channel DDR2 and DDR3
Experiencethe advanced memory combination technology, featuring ultimatescalability with both DDR2 and DDR3 memory support for running nextgeneration applications with lower power consumption, which deliverssuperior performance for the most demanding applications.
* Please refer "Memory Support List" for memory support information
- Çift kanal bellek mimarisi
- DDR2 1066/800/667MHz
- DDR3:
- 4 GB'a kadar sistem bellek desteği sağlayan 2 x 1.5V DDR3 DIMM soketi
- DDR3 1600/1333/1066/800MHz
- 4 x 1.8V DDR2 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği
Son Düzenleme: cohannan ~ 10 Eylül 2009 10:46
Evet, o anakartta hem DDR2 hem de DDR3 girişi var ve elbette çift kanal destekliyor. Fakat fuzuli o platforma bence DDR3 rem takmak.
Bence biz ikisini de önerelim hocam arkadaşımız dilediği yerden alsın...
DDR2 alırsanız;
TEAM Xtreem Dark PC2 8500 DDR2 1066MHz CL6 4GB Dual Kit (2 x 2GB)
115 TL(sanalmarketim)
DDR3 alırsanız da;
KINGSTON 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM
152 TL(novabilgisayar)
soyledikleriniz bana çok karışık geldi. o.c yapmayacam zaten yapmasını bilmiyorum güvenemem.sistemime uygun rem tavsiyesi verebilirmisiniz oyun oynamak için uygun olsun.bana ne derseniz onu alacam teşekkürler.
Anakartınız DDR3 ram'i desteklediği için 156 liraya corsair 4 gb DDR3 1333 mhz ram tavsiye edicem inanılmaz performans sağlar size...
http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-tw3x4g1333c9-4gb-%282*2gb%29-1333mhz-ddr3-cl9-xms3-ram/productdetails.aspx?I_ID=37123
Veya soğutuculu alırsınız bu daha iyi aşağıdaki.
150 yi aştı ama genede alabilirim teşekkürler yardımlarınız için.bişe daha sormak isterim
bu rem için oc veya biostan bir işlem yapmak gerekiyormu
Eğer fazla para harcamak istemezseniz ve "overclock" da yapmayacaksanız 2 GB olan reminizin aynısından, bire bir aynısından alıp takın.
Yok eğer almışken şöyle okkalı bir değişiklik yapayım derseniz:
Corsair 4 Gb (2*2GB) KIT XMS2 DDR2 1066Mhz CL5
OCZ 4 Gb (2x2)Kit 1066MHz DDR2 PC2 8500 Reaper
Sisteminize DDR3 rem bence gereksiz ama bu da sizin bileceğiniz iş tabi ki.
Ekleme: O Kingston remlerde gerekiyor. Diğerlerinde herhangi bir BIOS ayarı gerekmiyor.
bu remde karar kıldım siparişi verdim
OCZ 4 Gb (2x2)Kit 1066MHz DDR2 PC2 8500 Reaper
yardımlarınız için teşekkürler
Şimdiden hayırlı olsun. Çok güzel bir rem.
tekrar iyi akşamlar o remi aldım demin öncekilerin yerine taktım fakat pc kendi başına açılıp kapanıyor masaüstü geliyor donup kalıyor kendisi kapatıyor.birtanesini taktım sadece gene olmadı yerini değiştirdim ozaman oldu.bilgisayar açıldığında LSA shell hatası diye uyarı geliyor.daha 2.sini takmadım.
bişey daha soracam everestte... DIMM3: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR10662G
2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-5-5-13 @ 333 MHz) (3-4-4-10 @ 266 MHz)
boyle çıkıyor ben 1066 mhz diye biliyodum.biraz araştırdım biostan bişeyler yapıp oluyormuş açtım biosu ama kendime güvenemediğim için yapmadım yapmama yardımcı olabilirmisiniz.
BIOS'unuz güncel mi? Bende de aynı kart var; EP45-DS3LR. Hiçbir ayar yapmaksızın direkt olarak 1066 MHz de çalıştırdı, remler de aynısı. BIOS'unuza girip "Load Optimized Defaults" seçeneğini tıklayın. F10 ile kaydedip çıkın. Diğer remi de takın fakat remlerinizi aynı renkli slotlara takın.
Bir de CPU-Z ile aşağıdaki sekme nasıl? Siz SPD sekmesine bakıyor olabilirsiniz.
Güncelleme: Bakabildiniz mi?
soylediklerinize baktım yaptım aynı o ekrandakiler gibi yazıyor sorun yok.olmuşmudur everestte bakınca gene 800 mhz diye yazıyor.yanlış veya eksik bişemi yaptım yoksa yapmam gereken başka bişe varmı bide 3.25 gb rem gosteriyor.xp olduğu için normalmi.yapacağımız başka bişe varmı.umarım sizi sıkmıyorumdur.bu yazdıklarım size basit gelebilir ama ben daha yeniyim ve acemiyim ama meraklıyım yanlış bişe yapmaktanda korkuyorum açıkçası.aslında bu tür şeyleri yapmayı düşünmüyodum ama adamlar aynı işlemci aynı donanımla 4 ghz ye çıkarttıklarını okuyunca insana otomatik olarak hırs basmıyor değil.
CPU-Z programının o "Memory" sekmesinde aynen resimde koyduğum gibi gözüküyorsa sorun yoktur. 3,25 GB rem göstermesi işletim sisteminin 32-bit olmasından kaynaklanıyor. Şu an için çok dert edecek birşey değil. Fakat o sisteme XP ile eziyet edersiniz. Bence en güzeli 64-bit Windows 7 kurmanız olur. Çok hırs basmasın o "overclock" konularında. İyi bir soğutma ve detaylı bilgi gerekir o iş için. Üstelik kullanacağınız hiçbir uygulama için, o işlemcinin normal halde yapamayıp da "overclock" ile yapmasını sağlayacağınız bir durum yok. Yeterince meseleye vakıf olmadan kurcalayıp donanımınızdan olmayın sonra.
sorun yoksa sevindim.haklısınız kurcalamaya gerek yok.bu arada ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkürler.işinizi iyi yapıyosunuz.eksik olmayın hayırlı sabahlar.
- 1
- 2