Merhaba,
Kullandığım optimizasyon programından 'Daha Fazla Sistem Belleği Yükle' şeklinde uyarı alıyorum.
Sistem : Casper Alfa, WİN.XP SP3 yüklü. İntel Pent.4CPU 2.06MHz, 446 MB RAM, ATI Radeon Xpress 200
AnaKart : FOXCONN RC4107MA-S2,
Bellek : AENEON AET 660UD00-370A97Z (DMM1) Türü:DDR2-SD Ram
Hızı : DDR-533 (266MHz)
Soru :
1. RAM'i 1GB yükseltmek için, hangi marka ve özellikte ram ünitesi sipariş etmem gerekir ?
2. Sistem üzerinde halen bulunan ram ünitesini çıkartmak mı yoksa yeni alınacak ram'i eklemek mi gerekir ?
Xaman ayırıp cevaplıyacak uzmanlara şimdiden teşekkür ve saygılar.
RAM Yükseltme (PC)
bence o bilgisayara hiçbişey yapma paran olunca yeni makina al. ram alırsan gereksiz yatırım olur.
Hep olaya olumsuz yaklaşıyorsunuz. 1 GB ram alınsa pek ala bilgisayar kendine gelir. Sistem oyun sistemi değil. Oyun oynamıyorsan o sistem seni 3 sene de götürür 5 sene de götürür.
Ram olarak bunu al : http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-pc24200_1gb-1-gb-ddr2-533-mhz-pc2-4200-ram/productdetails.aspx?I_ID=28684
Takılı Ram'i çıkartmana gerek yok. 2 slot vardır muhtemelen tekine bunu takarsın.
ben yazanede P4 3,00 ghz HT 800 fsb kullanıyorum internet sayfalarında bile zorlanıyor. kim ne derse desin P4 celeron devri kapaandı ölü yatırım.
internet sayfaları eskisi gibi değil çok hareketli reklamlar var eski işlemcileri yıldırıyor.
Senin işlemcinin aynısı bende var sorunsuz. Çok nadir de olsa dediğin olmuyor değil ama o kadar vahim değil durum. Ama kaldırıp çöpe atılacak işlemci değil. 40 TL'ye ram alınıp pek ala kullanılır. Ram almazsa ne olacak ki 1.000 TL'ye sistem mi toplayacak ?