512 ddr 400mhz alıcam. kingston olması yada olmaması arasındaki fark ne?
RAM
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.en büyük fark kalite tabiiki. Paran varsa kingston ya da marka yapmış bir bellek al derim çünkü kalitesiz bellekler çok sorun çıkarır, ileride başının ağrımasını istemiyorsan marka bellekten asla şaşma. Yakın zamanda bir arkadaşım da kalitesiz bellek yüzünden az mı çile çekmişti hey gidi!
IBM marka ram al paran varsa.Ama Türkiyede yok heralde
çoğu arabanın kilometresi 250 gösterir ama çoğu o sürate yaklaşamaz bile onun gibi düşün
eger alabilirsen( yani para sıkıntısı yoksa) ocz marka yüksek hizda alip
süreleri kısa kullanirsin. en iyi performansi elde edersin.
zaten markasizlar cok kötüdür, Uzak durulmasi gerekir. Ben de az cekmedmi o markasizlardan.
bilgisayarda "bu program geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak" sorununun temel sebebi bazen anakart çipseti, en çok ta markasız ramlerdir. markasız ramleri üreten fabrika rami kaçta çalışacaksa tam o frekansa göre üretiyo...Kingston,twinmos,century,corsair gibi markalar 400 de çalışacak rami mesela 450 mhz olarak üretir ve 400 olarak paketleyip sürer dolayısıyla bi sorun çıkmaz
2 X 256 al alacaksan belki ilerde daha iyi olur.Eğer ankartın dual ise daha iyi.RAm yuvan fazla ise 2 adet al.Ayrıca tüm arkadaşlara +1.
Bu arada ben gene twinmos diyorum ömür boyu garantilidir hem firma tarafından hemde ürün çok kaliteli bu arada bende ddr2 samsung var ve diabloya katılıyorum 2x256 eğer mümkünse 2x512 çok önemlidir dual olması kolay gelsin
erkanakoglu77 cevabını aldın mı dostum? Bak sana elimizden geldiğince nasıl bir bellek alman gerektiğini anlatmaya çalıştık. Şu yazılardan çıkaracağın en önemli şey ise belleği marka almandır. Asla marka olmayan bir bellek seçme. İster kingston ister twinmos al bu hiç önemli değil. Önemli olan bildik bir şey alman, ad yapmış bir bellek yani.
peki bu alacağın ram i eskisinin yanınamı takacaksın bu da çok önemli
bende kingstom ram kulanıyorum bence tiwinmos ve kingstom arasında bir seçim yap kingstom ram leride güzel ama kingstom kadar uymlu.sorunsuz ve hızlı değil.yani nasıl sony herkesin düşüncesine göre bir adım önde ise kingstom da aynı. tavsiyem ucuz deyip markasız ram kullan ma ram tam kapasipede çalışmaz ve uyumsuzluk problemi yaşarsın.
Tunç bir tanem valla imzan yazdığından uzun istersen sen konfigüürasyonu bir update et sonra dana kısa yaz one öyle tanzimat fermanı gibi bak diabloya babalar gibi çakmış amd'yi rami imzaya... dene bence dediklerimi ve hoşgeldin aramıza bu arada bende hoşgeldim neyse kolay gelsin...
hogeldin filan deme safri! sonra baltayi tasa vurman sözkonusu. Ben de bir ara kulland1m bu sifati ne oldu biliyor musun? benden eski çikti. Az katildigindan msg düsük kalmis ben de öyle sandim. Aslinda tarihe göre ayarlansa bu yeni üye olayi bu sorunlar hiç yasanmayacak.
Eyvallah hiç düşünmemiştim ya neyse hatanın neresinden dönersen kardır sesde çıkmadı tunçdan saolasın
tunç eski demiyorum, bakmadım ki ismi altına. Sadece kimseye yeni deme demek istiyorum, 1 msg bile gönderen eski olabiliyor. Onlar msg atmak yerime okuyor çoğunlukla ya da katılmıyor foruma. Benimkisi sadece tavsiye ;) Başıma geldi ya bir kere başkalarını da uyarıyorum o yüzden. Ama çok da önemli değil aslında! :)
paran yoksa 512 tek al sonra bi 512 daha alıp dual ddr yaparsın...
Bildiğim kadarıyla Ram lerde çıkan bazı sorunlar çok kolay tespit edilemiyor ve çok uğraştırıyor bu nedenle kingston daha iyi derim zaten aralarında çok fazla fiyat farkı da yok...
alıntı:
Gönderen : tolgavsarBildiğim kadarıyla Ram lerde çıkan bazı sorunlar çok kolay tespit edilemiyor ve çok uğraştırıyor bu nedenle kingston daha iyi derim zaten aralarında çok fazla fiyat farkı da yok...
yahu twinmosun kalitesini kim tartışıcak benimle, ben bilmediklerimi buradaki arkadaşlara soruyorum ve onların uyarıları sayesinde yönleniyorum.Kolay gelsin...
kingston iyidir, twinmos da iyidir. böyle markalari tercih edin.
Safiri sözüm sana:Evet yeni olabilirim ama bu lakait davran man anlamına gelmez arkadaşım! imzamı update ettim(bunuda beğenmediysen değiştireyim yani)
arkadaşım benim niyetim kapışmak falan değil sadece uyarı idi.