Evet arkadaşlar internette araştırdım mhz uyumluluğu çok önemli diyor hatta hiç rami okumayadabilir diyor benim arkadaş hiç mhz sine bakmadan 2 gb ram satın aldı taktı cd siyle okuttu bitti :O Gerçektende bu mhz uyumluluğu önemlimi? Gerçektende bilgisayar okumayabilrmi?
Ramde MHZ uyumluluğu önemlimi
ne saçma bir sorudur tabii ki önemli :D
mesela anakartın atıyorum 1000 mhz ram destekliyor.sen 2000 takarsan çalışmaz :D sorun çıkartır.
max 1 gb destekliyor sen 2 gb takarsan yine sorun çıkartır.ddr2 destekliyor ddr3 takarsın yine sorun çıkartır.yani ram alacaksan ram ile anakart uyumluluğu çok önemlidir :)
bi şi değil
ram mi alacaksın?
ayrıca birden fazla modülse kendi aralarındada uyum olmalı. benim ram 512. biri 256 mb 200mhz, diğeri 256 mb 133 mhz. arada bir ekran donuyor fare tutuluyor, ben buna bağlıyorum. yanılıyorsam ustalar uyarsın, bende sebebini öğrenmiş oluyum.
Elbette ki önemli. MB olarak farklı olmaları birşey değiştirmez ancak farklı frekanslarda çalışmaları sorun çıkartabilir. Ancak bu uyum konusunda çok fazla ayrıntıya girmeyin çünkü bu biraz da mühendislikle ilgili. Siz anakartınızın desteklediği işlemci ve RAM modellerini tercih ederseniz anakartınız zaten kendisi frekans ayarını yapacaktır.