merhaba arkadaslar , 2x 1gb kingston 667 ddr2 ramim var ,bios güncellemesi yaptıktan sonra (güncellemenin içeriği ;increased ddr2 compitability ) bilgisayarım windows ekranına gelince kapanmaya basladı, ramlerden süphelenip tek tek denedim.2 si beraberken farklı slotlardada denesem windows u acmıyorlar, tek basına 2 ramde windows u her slottan acıyor yanlız 1 tanesi 10 dk sonra bilgisayarı kitliyor. bunları denemek için windows üzerinde calısan memtest programını kullandım bozuk oldugunu tahmin ettigim ram test %55 e gelince bilgisayarı kitliyor, dierini %600 e kadar denedim hata vermedi..
sorum şu;
1-memtest te %600 (yaklaşık 40 dk)a kadar sorunsuz calısması ram sorunsuz calısyor anlamına gelirmi ?daha uzun süremi yapmam gerekirmi?
2-ram in memtest %55 te bilgisyarı kitlemesi ram kesin bozuk atmak lazim anlamına mı geliyor?
3-bunları sınayabilcegim baska bi program varmıdır?
4-bunlar ayrı ayrı calısıyorda neden beraber calısmıyorlar? sorun bios ayarları , anakart yada işlemci yada baskabişeyden kaynaklanabilirmi?
şimdiden teşekkürler...
sistem :
winxp 32 sp3
3800 x2 64
9500gt
gigabyte ga-m55s-s3 (bios f4)
2x1gb kingston 667 dual kit
ramim bozukmu?test etmek?
memtest i daha uzun süre denemem gerekirmi yok güvenilir sonuçlar için 40-45 dk gecerlimidir?
ram memtest te 6 saate yakın sorunsuz calısıp %2000 lere kadar sorunsuz gelebiliyor fakat bazen genelde program acılıslarında falan mavi ekran gösterip restart atıyor yazı cok hızlı gectiginden okuyamıyorum . arka arkaya cok fazla ie acma yöntemini denedim seri bi şekilde 30-40+ tane acınca yine mavi ekran geliyor. memtest te sorunsuz gözükmesine ragmen ram bozuk olabilirmi? bu sorun yüzünden format attım sorun hala devam ediyor
restarttan sonra acılısta hata raporu cıktı windows ciddi bir hatadan kurtarıldı uyarısı var hatanın içeriği
C:\DOCUME~1\Alpers\LOCALS~1\Temp\WERa68b.dir00\Mini092509-01.dmp
C:\DOCUME~1\Alpers\LOCALS~1\Temp\WERa68b.dir00\sysdata.xml
?