Şuanda ocz planithum 2.2.2.2=8GB ram var. Bunların düşük voltajlı olup olmadığını nasıl anlarım? Bunun için bir program mı gerekli.. Yada ramlerin üzerinde yazar mı?
Ayrıca düşük voltaj ile normal voltaj arasındaki performans farkı nelerdir? Bilgilendirirseniz sevinirm :)
Ramlerin düşük voltaj olup olmadığını anlamak?
Planithumlar benim bildiğim düşük voltaj. Vatandan bakabilirsin orda o serinin ürünleri düşük voltaj ama tabiki tam bilemem. Düşük voltaj ramleri genelde intel işlemci destekli anakartlar ve intel işlemciler istiyor. Amd lerde ise uyumsuzluk sorunu yaşanabiliyor. Benim bildiğim bu kadar umarım yardım edebilmişimdir.
Sistem nedir? Hangi OCZ Platinium rem? Remlerin kutusunda yazar. Ayrıca CPU-Z yazılımın "SPD" sekmesinde görebilirsiniz.
Profilinizde doğru dürüst bilgi yok. Ama yukarıdaki mesajımda nasıl öğrenebileceğinizin bilgisi mevcut. :)
Resim koyabilir misiniz? i7 platformunda kendi zamanlamalarıyla çalışmayabilir.
Remleriniz düşük voltaj remi değil. 1,8 voltta 1333 MHz ve CL 7-7-7-20 zamanlarıyla çalışıyor.
http://www.sanalmarketim.com/uru ... GB-DDR3-OCZ3P13332G
Core ix platformunda da bu remleri kullanabilirsiniz ama 1333 MHz veya CL7 zamanlarıyla değil.
Sorun olmaz, sadece remleri 1333 MHz'de CL7 olarak kullanamazsınız.
Remlerin komuta tepki verme süresiyle ilgili bir değerdir, ne kadar düşük olursa o kadar iyi olur. Koyduğunuz CPU-Z resminde "Frequency"nin altındaki değerler. Tabi çok gözle göreceğiniz fark da olmaz.