Rapidshare'den korsan karşıtı manifesto!

CHIP Online
24-04-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ünlü dosya paylaşım hizmeti Rapidshare, yayınladığı manifesto ile bakın neler diyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/rapi ... anifesto_33247.html

Resimlerle: En iyi ve bedava dosya kurtarma yazılımları!

Korsanla olan ilişkisini tamamen kesmek isteyen ve isminin korsanla anılmasına engel olmaya çalışan dosya paylaşım sitesi Rapidshare, 4 sayfalık bir "korsan karşıtı manifesto" yayınladı.

Rapidshare'in avukatı Daniel Raimer tarafından yazılan manifesto ile şirket, telif haklarını çiğneyen web sitelerinin daha kolay kapatılmasını sağlayacak kanunlar meydana getirmeyi öneriyor. Rapidshare'in önerileri arasında dosyaları varsayılan olarak gizli yapma, birden fazla şikayetin ardından hesapları kapatma ve telif hakkının çiğnenmesine karşı alınacak önleyici tedbirler yer alıyor.

Raimer, bir basın açıklamasında konu hakkında şu sözleri sarfetti: "Korsan, ciddi bir sorun... Onun kökünü kazımak için gücümüzü topluyoruz ve ...diğer veri lojistiği şirketlerinin de aynısını yapmaya davet ediyoruz".  Belgenin tamamına bu adresten erişilebiliyor.

Sitenin bu manifestoyu, yakun geçmişte kapatılan MegaUpload ve benzeri pek çok paylaşım sitesinin başına gelenlerden korktuğu için yayınladığı düşünülüyor. Son dönemde yaşananları göz önüne aldığımızda, bunda çok da haksız oldukları söylenemez...

Tüm konu: Rapidshare'den korsan karşıtı manifesto!

Resimlerle: En iyi ve bedava dosya kurtarma yazılımları!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Rapidshare'in bu çalışmaları, korsana karşı etkili olacak mı?

erkan1994
25-04-2012, 04:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

rapdshare ne biçim bir site bu nasıl birşeydir ya hem korsanı savunmak ordan ondan sonra da korsanları önlemek ki şuan yaptıkları haberde de belirtildiği gibi korsanı darbeliyor arkadaş lanet olsun rapidshare'e arkadaş