Bak Yine Birşeyleri tartmadan boş konuşuyorsunuz... Nasıl ya Bana Ne ya ? Banada Zararı Dokunuyorki? bende şikayet ediyorum ha bunu sonun gelmeycek ama ileride zamanlarda bu işi yapanlar çok fazla zarar görecek bundan emin olabilirsin!..
Bu isi bizim tartismamiz bir seyi cözmez.
Napster ile basliyarak Kazaa, Gnutella, Edonkey vs vs bugunki yöntemlere kadar birileri kapatildi birileri acildi.
Hep konusulan ama yapilmayan Global lisans havada kaldi birileri zarar görürken unuttugun birsey birileride köseyi döndü dünyada bir sey cökerse buna aletrnatif bir sekilde bunu dengeliyen seyler ortaya cikacaktir.
Kazaa yapimcilari skype yaptilar oda 2 2bucuk milyar dolara gitmesi gibi.
Neticede Ttnet yaptigi uygulama var su anda müzik icin simdi tvibu diye baslamislar sattiklari flimleri bilmiyorum ama sinemadan yeni cikmis flim degilse degmiyecegi asikar.
Neyse neticede her zaman söyledigim birsey vardir flim, muzik, program bunlar kendini güncelleyen seyler servis sagliyaclarindan alinacak sabit bir ücretle 6 ila 1 seneyi gecmis flim, muzik vs vs gibi olaylar bir platform üzerinden dagitimi yapilsa ve yükleme oranina göre telif haklari sahibine bu dagitilsa bunlar bugün konusuluyor olmazdi.
Heleki Türkiye gibi ülkelerde sokakta korsan oyun, korsan kitap, mp3 vs vs oldugu bir yerde birak neti konusmayi vs vs o paralarin nerelere kimlere gitigide mechul o yüzden Rapid vs vs bunlarin yaninda devede kulak kaliyor.
Ama en azindan nasil pek cok ülkede tv yayinlari, cd dvd satislari vsvs gibi ürünlerde telif hakki icin bir vergi varsa devlete kalmiyacak sekilde bir vergi olayida olabilirdi tartismak derken cözüm bulmak gerekir.
Cözüm ise son 12 senede yasaklamak ve sonrasinda daha beterinin cikmasi oldu.
Son olarakta su icin vpn aglari falan bile satmaya baslamislar gizlilik icin yani bunu bile standart yaparlar ileride cünkü para varsa o riski alicak kisiler her zaman olucaktir.