Rapidshareye ve Hotfileye çözüm yok mu?

HPQ-User
08-03-2010, 23:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

ada sormuş:
arkadaşlar ben bu rapidshareden ve hotfileden bıktım süreli olması fln sinir ediyor bu sitelere sınırsız beklemeden fln indirme yapmak istiyorum internet download manager benim pc de çalışmıyor denedim olmadı başka bir çözüm yokmu arkadaşlar?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel amd
2 gb ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

OsMaN BaBa
08-03-2010, 23:26   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj

JDownloader dene.

Netron
09-03-2010, 02:28   |  #3  
Yıllanmış Üye
468 mesaj

Korsana Hayır.

OsMaN BaBa
10-03-2010, 16:27   |  #4  
Üye
52 mesaj

Korsan ile ne alaksı var ?

Netron
10-03-2010, 20:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: OsMaN BaBa  
Korsan ile ne alaksı var ?
Rapid, hotfile ve diğer upload sitelerinin içinde  korsan film, mp3 ve programdan başka ne var? şimdi bana dönüp korsan ike ne alaka diyorsun pes sana!

OsMaN BaBa
10-03-2010, 23:35   |  #6  
Üye
52 mesaj

Başka bişey olamazmı bi tek korsanmı var, öyleyse neden upload siteleri var, neden yasaklanmıyor ?
Bu sözünüzü bilgi eksikliğinize veriyorum.

Netron
28-03-2010, 05:16   |  #7  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: OsMaN BaBa  
Başka bişey olamazmı bi tek korsanmı var, öyleyse neden upload siteleri var, neden yasaklanmıyor ?
Bu sözünüzü bilgi eksikliğinize veriyorum.
Bilgi eksikliğimi?  Kelime Oyunu yapma bana sende adın gibi biliyorsun upload sitelerin korsandan başka birşey varmı? kullanıcıların kaçta kaçı  orjinal program indiriyor?

Nedenmi yasaklanmıyor? benim gibi insanlar korsan  paylaşımlar bulunca uyarıp sildiriyoruzda ondan! eğer silinmese başlarına neler gelebileçeğini çok iyi biliyorlar upload sitelerini yasal bir boşluktan yararlanıp yasaklanmıyorlar

"Yüklenen her dosya kullanıcını sorumluğundadır şikayet edilmesi durumunda silinir."  Buna "Abuse Content" denir diye antlaşma var. bu kural yüzünden upload siteleri yasaklanmıyor.

Bir daha bilgisizlikten bahsederken karşındakini tartmadan uyarmayın.

mard
28-03-2010, 13:51   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

İYİ DE KARDEŞ KORSAN OLMASA NE OLACAK BİZİM HALİMİZ.

Netron
28-03-2010, 15:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: mard  
İYİ DE KARDEŞ KORSAN OLMASA NE OLACAK BİZİM HALİMİZ.
Sende Haklısın

mancukya
28-03-2010, 16:01   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Alıntı: Netron  
Bilgi eksikliğimi?  Kelime Oyunu yapma bana sende adın gibi biliyorsun upload sitelerin korsandan başka birşey varmı? kullanıcıların kaçta kaçı  orjinal program indiriyor?

Nedenmi yasaklanmıyor? benim gibi insanlar korsan  paylaşımlar bulunca uyarıp sildiriyoruzda ondan! eğer silinmese başlarına neler gelebileçeğini çok iyi biliyorlar upload sitelerini yasal bir boşluktan yararlanıp yasaklanmıyorlar

"Yüklenen her dosya kullanıcını sorumluğundadır şikayet edilmesi durumunda silinir."  Buna "Abuse Content" denir diye antlaşma var. bu kural yüzünden upload siteleri yasaklanmıyor.

Bir daha bilgisizlikten bahsederken karşındakini tartmadan uyarmayın.

Peki bundan sana ne arkadasim ?
O siteler para ile dönüyormu bu isten para kazaniyorlarmi ayrica senin gibiler ne derse desin bu isin sonu o tarz sitelerin mesri sekilde telif hakki sahiplerine para ödemesiyle bitecek.
Arkadasin konusuna gelirske arkadasim o isin caresi yok o site bedava kullaniciya bant genisligi ne kadar verirse okadar cekersin  yada parali üye olucaksin.
Esasinda o tarz siteler icinde 1 numara tartismasiz hem bedava hemde parali üye icin Megaupload ve kardes megavideo dur.

Netron
28-03-2010, 18:13   |  #11  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Alıntı: mancukya  
Peki bundan sana ne arkadasim ?
O siteler para ile dönüyormu bu isten para kazaniyorlarmi ayrica senin gibiler ne derse desin bu isin sonu o tarz sitelerin mesri sekilde telif hakki sahiplerine para ödemesiyle bitecek.
Arkadasin konusuna gelirske arkadasim o isin caresi yok o site bedava kullaniciya bant genisligi ne kadar verirse okadar cekersin  yada parali üye olucaksin.
Esasinda o tarz siteler icinde 1 numara tartismasiz hem bedava hemde parali üye icin Megaupload ve kardes megavideo dur.
Bak Yine Birşeyleri tartmadan boş konuşuyorsunuz...

Nasıl ya Bana Ne ya ? Banada Zararı Dokunuyorki? bende şikayet ediyorum ha bunu sonun gelmeycek ama ileride zamanlarda bu işi yapanlar çok fazla zarar görecek bundan emin olabilirsin!..

mancukya
28-03-2010, 22:20   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj
Bak Yine Birşeyleri tartmadan boş konuşuyorsunuz...

Nasıl ya Bana Ne ya ? Banada Zararı Dokunuyorki? bende şikayet ediyorum ha bunu sonun gelmeycek ama ileride zamanlarda bu işi yapanlar çok fazla zarar görecek bundan emin olabilirsin!..

Bu isi bizim tartismamiz bir seyi cözmez.
Napster ile basliyarak Kazaa, Gnutella, Edonkey vs vs bugunki yöntemlere kadar birileri kapatildi birileri acildi.
Hep konusulan ama yapilmayan Global lisans havada kaldi birileri zarar görürken unuttugun birsey birileride köseyi döndü dünyada bir sey cökerse buna aletrnatif bir sekilde bunu dengeliyen seyler ortaya cikacaktir.
Kazaa yapimcilari skype yaptilar oda 2 2bucuk milyar dolara gitmesi gibi.
Neticede Ttnet yaptigi uygulama var su anda müzik icin simdi tvibu diye baslamislar sattiklari flimleri bilmiyorum ama sinemadan yeni cikmis flim degilse degmiyecegi asikar.
Neyse neticede her zaman söyledigim birsey vardir flim, muzik, program bunlar kendini güncelleyen seyler servis sagliyaclarindan alinacak sabit bir ücretle 6 ila 1 seneyi gecmis flim, muzik vs vs gibi olaylar bir platform üzerinden dagitimi yapilsa ve yükleme oranina göre telif haklari sahibine bu dagitilsa bunlar bugün konusuluyor olmazdi.
Heleki Türkiye gibi ülkelerde sokakta korsan oyun, korsan kitap, mp3 vs vs oldugu bir yerde birak neti konusmayi vs vs o paralarin nerelere kimlere gitigide mechul o yüzden Rapid vs vs bunlarin yaninda devede kulak kaliyor.
Ama en azindan nasil pek cok ülkede tv yayinlari, cd dvd satislari vsvs gibi ürünlerde telif hakki icin bir vergi varsa devlete kalmiyacak sekilde bir vergi olayida olabilirdi tartismak derken cözüm bulmak gerekir.
Cözüm ise son 12 senede yasaklamak ve sonrasinda daha beterinin cikmasi oldu.
Son olarakta su icin vpn aglari falan bile satmaya baslamislar gizlilik icin yani bunu bile standart yaparlar ileride cünkü para varsa o riski alicak kisiler her zaman olucaktir.

Netron
29-03-2010, 11:22   |  #13  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Bu isi bizim tartismamiz bir seyi cözmez.
Napster ile basliyarak Kazaa, Gnutella, Edonkey vs vs bugunki yöntemlere kadar birileri kapatildi birileri acildi.
Hep konusulan ama yapilmayan Global lisans havada kaldi birileri zarar görürken unuttugun birsey birileride köseyi döndü dünyada bir sey cökerse buna aletrnatif bir sekilde bunu dengeliyen seyler ortaya cikacaktir.
Kazaa yapimcilari skype yaptilar oda 2 2bucuk milyar dolara gitmesi gibi.
Neticede Ttnet yaptigi uygulama var su anda müzik icin simdi tvibu diye baslamislar sattiklari flimleri bilmiyorum ama sinemadan yeni cikmis flim degilse degmiyecegi asikar.
Neyse neticede her zaman söyledigim birsey vardir flim, muzik, program bunlar kendini güncelleyen seyler servis sagliyaclarindan alinacak sabit bir ücretle 6 ila 1 seneyi gecmis flim, muzik vs vs gibi olaylar bir platform üzerinden dagitimi yapilsa ve yükleme oranina göre telif haklari sahibine bu dagitilsa bunlar bugün konusuluyor olmazdi.
Heleki Türkiye gibi ülkelerde sokakta korsan oyun, korsan kitap, mp3 vs vs oldugu bir yerde birak neti konusmayi vs vs o paralarin nerelere kimlere gitigide mechul o yüzden Rapid vs vs bunlarin yaninda devede kulak kaliyor.
Ama en azindan nasil pek cok ülkede tv yayinlari, cd dvd satislari vsvs gibi ürünlerde telif hakki icin bir vergi varsa devlete kalmiyacak sekilde bir vergi olayida olabilirdi tartismak derken cözüm bulmak gerekir.
Cözüm ise son 12 senede yasaklamak ve sonrasinda daha beterinin cikmasi oldu.
Son olarakta su icin vpn aglari falan bile satmaya baslamislar gizlilik icin yani bunu bile standart yaparlar ileride cünkü para varsa o riski alicak kisiler her zaman olucaktir.
Tartışma yapmanın faydası olmayabilir ama içimizide dökmek iyi gelir.

Nasılki baskı yaparak artık sokkakta korsan yayını yasaklandıysa ve dvd satan kiralayanlar artık bundan korkar olduysa demmeki yasaklamak işe yarıyor eskiye oranla büyük bir ilerleme var interneteki korsan  yayınlarında  tek bir çözmümü var upload sitelerini tamamıyla kapatılıp dns yasaklanması sonuçta eğer dediğimiz bir yasa çıkar ise bunu tek sorumlusu ttnet olur o zaman hak sahibi direk ttnete dava açabilir.

ilerideki zamanlar yaza doğru büyük bir yasaklama bekliyoruz umarım yapılır.

Korsanın Tek suçlusu var oda yüksek vergilerdir.

Son Düzenleme: Netron ~ 29 Mart 2010 11:23
Coqertrwen
29-03-2010, 16:26   |  #14  
Yeni Üye
30 mesaj

Rapid'e tek çözüm Premium almak :)

mancukya
29-03-2010, 16:54   |  #15  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj
Tartışma yapmanın faydası olmayabilir ama içimizide dökmek iyi gelir.

Nasılki baskı yaparak artık sokkakta korsan yayını yasaklandıysa ve dvd satan kiralayanlar artık bundan korkar olduysa demmeki yasaklamak işe yarıyor eskiye oranla büyük bir ilerleme var interneteki korsan  yayınlarında  tek bir çözmümü var upload sitelerini tamamıyla kapatılıp dns yasaklanması sonuçta eğer dediğimiz bir yasa çıkar ise bunu tek sorumlusu ttnet olur o zaman hak sahibi direk ttnete dava açabilir.

ilerideki zamanlar yaza doğru büyük bir yasaklama bekliyoruz umarım yapılır.

Korsanın Tek suçlusu var oda yüksek vergilerdir.

Arkadasim Streaming denilen bir olay var hala anlamiyorsun bunun önüne gecemezsin, su an itibariyla adamlar vpn satmaya basladilar 100 % 100 gizlilik icin bu isi yasakla cözemezsin.
Türkiyede sokakta azalan mp3 ve flim kitap dahada artti, mp3 ve flim ise nete yöneldi yani bu konuda devletin yaptigi hic bir sey olmadi kusura bakma.
Sen bu net islerini basit saniyorsun yaklasik 12 senedir  hic kimsenin cözemedigini sizmi cözeceksiniz lütfen yani bu net konusunda sanirim bilgin az.
Ayrica hak sahibi dava acmasin diye devlet yasa cikartacak ve belirli süreyi asmis ürün icin global lisansdan pay verecek.

şafak89
30-03-2010, 01:41   |  #16  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

hıcam boşsa zorlamayın rapid artık korsanları siliyor chip te haberi mevcut ;)

z_oneal
30-03-2010, 13:47   |  #17  
z_oneal avatarı
Yıllanmış Üye
712 mesaj

jdownloader'ı öneriyorum bunu yaparsan sana sadece capth'leri(resimdeki karakterleri) yazmak kalıyor.Modem resetleme komutu vardı şimdi hatırlamıyorum onu bulursan,yeniden bağlanma ayarlarına yapıştırırsan modemi resetlemenede gerek kalmaz.Benim tavsiyem torrent tabi bende kullanıyorum arada sırada bu siteleri ama yinede torrent'i dene derim ben...

Netron
30-03-2010, 18:31   |  #18  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Arkadasim Streaming denilen bir olay var hala anlamiyorsun bunun önüne gecemezsin, su an itibariyla adamlar vpn satmaya basladilar 100 % 100 gizlilik icin bu isi yasakla cözemezsin.
Türkiyede sokakta azalan mp3 ve flim kitap dahada artti, mp3 ve flim ise nete yöneldi yani bu konuda devletin yaptigi hic bir sey olmadi kusura bakma.
Sen bu net islerini basit saniyorsun yaklasik 12 senedir  hic kimsenin cözemedigini sizmi cözeceksiniz lütfen yani bu net konusunda sanirim bilgin az.
Ayrica hak sahibi dava acmasin diye devlet yasa cikartacak ve belirli süreyi asmis ürün icin global lisansdan pay verecek.
Senin Kadar Çok Kötü Bilgisiz olamam heralde.  Yeni Haberlere göz at.

mancukya
30-03-2010, 19:59   |  #19  
Yıllanmış Üye
2,844 mesaj

Rapidin dünkü ve bugünki aciklamalarini örnekledinse 2si cok tutarsiz cikti.
Bu siteleri acanlar dünya kadar para kazaniyor ayrica Rapid gibi 200 geckin site mevcut  hatta bunlarin yaklasik 10 tanesi Rapidden ehr yönden üstün.
Bilgisiz oldugumu söylemisin öyle olsun bakalim farketmez cünkü ciddiye alicak degilim hadi iyi günler

Netron
30-03-2010, 22:46   |  #20  
Yıllanmış Üye
468 mesaj
Rapidin dünkü ve bugünki aciklamalarini örnekledinse 2si cok tutarsiz cikti.
Bu siteleri acanlar dünya kadar para kazaniyor ayrica Rapid gibi 200 geckin site mevcut  hatta bunlarin yaklasik 10 tanesi Rapidden ehr yönden üstün.
Bilgisiz oldugumu söylemisin öyle olsun bakalim farketmez cünkü ciddiye alicak degilim hadi iyi gü
ikide  bir taş atan sendi bide ben taş atim dedim.

Sevgiler ve saygılar :)

OsMaN BaBa
02-08-2010, 16:57   |  #21  
Üye
52 mesaj

Keşke tartışma bitmeseydi belki Netron korsanı önlerdi.
Ama merak ettim senin hiç korsan programın yokmu ?
Korsan kitap okumadın mı ?
Aldıgın herhangi bir ürünün garantisi orijinal firmasınamı ait ?
Bunlara vericeğin cevapların hepsi korsan kullanmadığını ispatlarsa bende sana hak veririm ve bu tartışmanın gerekli oldugunu söylerim.
Öteki türlü boş konuşma pozisyonundasın, haberin olsun..
Saygılar, hütmetler(ne oldugunu daha anlayamadım)..

sarso
03-08-2010, 13:58   |  #22  
Yıllanmış Üye
190 mesaj

adobe ps cs5 400$ ama int bedava korsana hyır dıyen kısı sız bu parayı verırmıydınız?

-MHG-
05-08-2010, 11:28   |  #23  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

Rapid ve Hotfile gibi siteleri JDownloader,Cryptload gibi modem resetleyen programlarla süre kısıtlaması olmadan kullanırsınız.Ya da modemi kendiniz resetlersiniz.
Rapidshare Premium bulucu vb. gibi programlarsa ne kadar güvenli bilinmez!

italyanboys95
05-08-2010, 19:55   |  #24  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

en azından hotfileden sınırlı olarak ücretsiz indirebiliyorsun ama rapidshareden premium ve ücretli