Elimde şifreli Rar dosyası var.Bunu kırmak için Rar password recoveryi yükledim.Ölçümleme yaptım ve 50p/s gibi bir değer çıktı.Şimdi bu değerle en basit şifreyi çözmek ayları alır.kaldı ki karmaşık rakamsal ve sembolik şifreleri çözmek yılları buluyor.Hele bir de şifre uzunsa şifre kırıcının hiç bir anlamı yok.Evet bunun başka bir yolu yada başka bir programı yok mu?
Rar Şifresi Kırmak
şöyle bir mantıklı şünürsek bunun başka bir yolu olmadığını sende anlarsın şifre kırıcılar kaba kuvvet tabir edilen olabilecek bütün kombinasyonları denerler artık bu işler için ekran kartından da yardım almaya başladılar ama şifre uzunsa ve özel karekterde varsa kırması çoook sürer
Peki işlemcinin bütün potansiyelini bu iş için yoğunlaştıramaz mıyız?Nitekim şifre kırma işlemi sırasında başka programlarda çalışıyor.İşlem sırasında diğer programları devre dışı bırakmanın yolu yok mu?<
Kombinasyonları eşit parçalara bölüp aynı anda bir kaç şifre kırıcı çalıştırsam olurmu?
Şifreleme, yetkili olmayan kişiler dosyaya ulaşamasın diye yapılmıyor mu? Bu şifreler kırılamaz olsun diye karöaşık algoritmalar kullanılmıyor mu? Bu şifre kırma işlerine çok ümit bağlamayın derim şahsen.