Razer Lycosa Gaming Keyboard TR Kullanıcı İnceleme

leech
30-07-2010, 12:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
709 mesaj

Razer Lycosa Gaming Keyboard

Kutu İçeriği

Diğer Razer ürünlerinde de olduğu gibi kutusunun şık olduğunu söyleyebilirim. İçerik olarak ise ;

-Sertifikası
-Hızlı Başlangıç Kılavuzu
-Kullanım Kılavuzu
-Ürün Kataloğu
-Sürücü cdsi
-İki tane razer sticker

[/url]
[url=http://img341.yukle.tc/image.php?id=606029072010051.jpg]

[/url]

Teknik Özellikler

- Tüm tuşlar kaymaz ve parmak izi bırakmaz malzemeden yeniden dizayn edildi
- İstenildiğinde yalnızca WASD tuşlarını aydınlatabilen komple arka ışıklandırma
- Makro özellikli programlanabilir tuşlar
- WASD bölgesinde anti-ghosting özelliği
- Hyperesponse Teknolojisini Destekleyen İnce Tuş Yapısı
- Kolay erişilebilir çoklu ortam tuşları
- Windows tuşunu devre dışı bırakmak için Gaming modu
- Anında değiştirilebilen 10 özelleştirilebilir yazılım profili
- 1000Hz Ultrapolling / 1ms tepki süresi
- Kulaklık çıkışı ve mikrofon girişi
- Çıkarılabilir bilek destekleyici
- Bir adet dahili USB portu
- Tahmini Boyut:
      470mm (uzunluk) x 165mm (genişlik) x 20mm (yükseklik) - Bilek Destekleyicisiz
      470mm (uzunluk) x 222mm (genişlik) x 20mm (yükseklik) - Bilek Destekleyicili

Yakından Bakış
Malzeme  olarak kauçuk kullanılmış, dolayısıyla kaymaz bir yapıya sahip klavye  dışında kalan yerler ise piano black (tozlu gösteriş siyahı) kullanılmış.
İngilizce klavyede enter tuşu büyük ikiye bölümlenmiş şekildeydi fakat  türkçesinin yapımında büyük kullanılmış bu çoğu kişi için güzel bi  seçenek olacaktır eminim ki.
Tepki süresi ise 1 ms olduğundan bu konuda fazla bahsedilecek durum olmuyor..
Bilek destek kısmı vida ile montelenmiş, bu duruma çok sevindim  diyebilirim çünkü önceden kullandığım bazı klavyelerde olan bi sorundu  destekleyici kısmın çıkacakmış hissi vermesi.
Hyperesponse Teknolojisini Teknolojisinede aşık oldum diye bilirim önceki klavyede bilek kısmı hep yukarıya doğru oluyordu space tuşunda rahat kullanıyor gibi oluyordum fakat sonrada De Quervain denilen bi hastalık çıktı baş parmağımda ama lcyosayı ilk kullandığımda masaya yazıyormuşum gibi oldum o kadar ince..

[url=http://img341.yukle.tc/image.php?id=848929072010053.jpg]

Aydınlatmada 2 seçenek bulunmakta biri tüm tuşlar diğeri ise "WASD"  olarak. Ayrıca aydınlatmayıda kapatabilirsiniz fakat gündüz gözünde bile  tuşlar okunmayacak durumda oluyor.

[/url]

Sağ üst kısımda ise dokumatik ekranı bulunmakta burada ses  kısma,yükseltme,durduma,ileri vb (yazılım kısmında bahsedicem fakat  windows media player, itunes, winamp ve real player uyumlu ) Işık  geçişleri için bi' yer ve ayrıca razer logosu bulunmakta, bu logo ile  birlikte windows tuşuna basınca windows tuşları devre dışı kalıyor bu da  oyun esnasında eli çarpanlara karşı bi' önlemdir büyük ihtimal, ayrıca  logoya basıldığında profiller arası geçiler ve 15sn kadar basılı  tutuncada fabrika ayarlarına dönmekte.
[url=http://img349.yukle.tc/image.php?id=615129072010056.jpg]

Microfon, kulaklık ve bir tanede usb girişi bulunmakta fakat şunuda  belirtmem gerek usb girişi çoklayıcı görevinde değil uzatma kablosu ile  sağlanmış ( bu klavyenin kasaya tek giden kablosu içerisinde fakat  klavye ile birlikte 1 usb daha feda etmiş oluyorsunuz )
[/url]

[url=http://img342.yukle.tc/image.php?id=516929072010057.jpg]

Yazılım

Bu kısımda ilk olarak gözüme çarpan razer deathadder ile logosunun aynı  olması, hangisinin açılacağını ancak üstüne gelince yazıdan fark  ediliyor tabii pekte sorun yaratan bi durum değil. Sonrasında driver ı  açtığım zaman türkçe olanını indirmeme rağmen klavye ingilizce  görünüyor, bilmiyorum bu bana özgü bi sorun mu ama tekrar silip  yüklememe rağmen değişmedi.
Bir tuşun üzerine imleci getirdiğimiz zaman kırmızı oluyor ve tıklayınca  alt kısımda makro kısmı açılıyor, makro her tuşa yapılmakta. Program  açması, tek tek yapılacakların girilmesi vb işlemler yapılabilmekte.  Bunlarıda 10 ayrı profile kaydebilmekteyiz.

Son olarak fiyat kısmında ise şuan ki fiyatı 170tl civarında.
http://www.teknofiyat.com/?search=lycosa&altlimit=&ustlimit=

MertBJK1903
30-07-2010, 13:27   |  #2  
MertBJK1903 avatarı
Yıllanmış Üye
1,020 mesaj

arkadaşım bir sorun olacak bu klavyeyi laptopa bağlayabilir miyiz?laptopun klavyeside pek oyun zevki alamıyorum daha doğrusu alışamadım bende böyle bir oyun klavyesi düşünüyorum özellikle aydınlatması ve dokunmatik paneli müthiş harika birşey hayırlı olsun...

leech
30-07-2010, 14:45   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
709 mesaj

Usb klavye olduğu için bağlayıp, kullanabilirsin labtopta.

mefetseger
24-08-2010, 20:33   |  #4  
Yıllanmış Üye
143 mesaj

Güzel klavye.

erdij
25-08-2010, 18:26   |  #5  
Üye
91 mesaj

G15 daha kullanışlı, daha ucuz, daha başarılı, makro tuşları ve monochrome ekranı olmadığı sürece Razer sadece tasarımıyla ön plana çıkacak.

Ama inceleme güzel olmuş ellerine sağlık.

leech
29-08-2010, 21:11   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
709 mesaj

G15 kime göre kullanışlı orasını bilememde, ikisinide kullanmış biri olarak ergonomi açısınıda lycosa gönlümü fethetmiştir özellikle ince tuş teknolojisi. Makro tuşlarda g15 in solda sayılı tuşu varken lycosada hertuşa makro özelliği atanabiliyor. Evet tasarımı çok güzel fakat tabiikide sadece bununla ön plana çıkan bi' klavye olmadığıda zaten aşikar.

Teşekkürler.