ReactOS: Açık kaynak Windows'un yeni sürümü

CHIP Online
07-07-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Farklı bir işletim sistemi: ReactOS hem bedava, hem deWindows uygulamalarını destekliyor. İndirin

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/reac ... i-surumu_13803.html

Resimlerle: ReactOS - Ücretsiz Windows

ReactOS hırslı bir proje: Geliştirici takım Microsoft işletim sistemiyle tam uyumlu olan açık kaynak kodlu bir Windows alternatifi geliştirmek istiyor. Güncel sürümde ise bu amaca bir adım daha yaklaşıldı.

Sistem 1995'ten bu yana geliştiriliyor ve başlangıçta sadece Windows 95 ile uyumlu olması bekleniyordu. İşletim sistemi geçen süre zarfında Windows NT çekirdeği ile uyumlu hale geldi ve bunun bir sonucu olarak Windows 2000 ve XP için yazılmış programları da destekliyor. Fakat sunulan destek önceden de olduğu gibi çok kısıtlı. Hangi programların gerçekten de hatasız çalıştığını geliştiricinin web sitesinde yayımlanan uyumluluk listesinde yazıyor.

Güncel sürüm ile ReactOS, SATA sabit diskleri ve USB fareleri/klavyeleri destekliyor. Ayrıca bir işletim sistemine bir çizim programı da eklendi.

Resim galerimizde açık kaynak işletim sistemiyle çalışmanın nasıl bir şey olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Eğer merak ederseniz ReactOS'u Live-CD olarak indirebilir ve kurulum gerekmeden evdeki PC'nizde deneyebilirsiniz. Cesaretli olanlar için projenin web sitesinde kurulabilen sürümü de var.

Download: ReactOS

Tüm konu: ReactOS: Açık kaynak Windows'un yeni sürümü

Resimlerle: ReactOS - Ücretsiz Windows

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Açık kaynak işletim sistemleri, Windows uygulamalarını destekleyerek şanslarını ne kadar artırabilirler?

H@ckerCesur
07-07-2009, 11:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Sadece windows uygulamaları da yetmez. Donanım uyumluluğu da önemlidir. Eğer donanım ve yazılımda birebir uyumluluk olursa işte microsoftun bittiği an gelir. Ama bunun olacagına inanıyorum. Linux ta çok yol katetti donanım ve yazılım alanında.

PcMaKeR
07-07-2009, 11:52   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Güzelmiş ilgimi çekti gerçekten.
Quake 3 ü tam destekliyor :P
directx 9 da 5 te bir destekliyor :Ç

net24
07-07-2009, 12:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj

ben reactosun  önceki sürümünü denemiştim güzeldi.bu da güzeldir.kurulması 5 dk idi önceki sürümün.

mr.kiyak
07-07-2009, 15:44   |  #5  
Üye
70 mesaj

Merhaba,
Ben kuramadım malesef. CD'ye yazdım ama CD'den başlatırken bi ekranda takılıyo. Driverları yükleyemediğini düşünüyorum.  Güzel bir proje ama hevesimiz kursağımızda kalıyo test edemedik (: Portable Linux sistemler daha verimli.

Mustafa Can
07-07-2009, 17:21   |  #6  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

msi uzantılı dosyalarda wine nin iconu çıkıyor wine ile ise hiç yüklemeuelim daha iyi

yakusha
02-03-2010, 19:46   |  #7  
Yeni Üye
29 mesaj
Alıntı: Mustafa Can  
msi uzantılı dosyalarda wine nin iconu çıkıyor wine ile ise hiç yüklemeuelim daha
kimi kodlar wine sisteminden port edilmiş...

ReactOS is almost entirely WINE-based and our two teams have cooperated closely in the