Ready Boost

Kapalı Hesap (158332)
06-12-2009, 20:00   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj

Arkadaşlar ben de 2 gb ram var.Bildiğiniz üzere vistada ready boost özelliği var ve benim ram vistaya yettiğinda ready boost'u devre dışı bırakıyor ve hiçbir flash belleği kabul etmiyor.Ben bu iki ramden birini çıkarsam bu özellik aktif olucak ve 4 gb flaş belleğimi ram olarak kullanıcak ve toplam olarak 5 gb ramim olacak bu durumda 2 gb normal ram'mi daha verimli olur yoksa diğer 5 gb flash bellekli olan mı daha verimli olur.Görüşlerinizi bekliyorum..

Saygılar...

Mustafa@PC
06-12-2009, 20:08   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

ReadyBoost fiziksel bellek miktarını attırmaz... Sizin 2 GB belleğiniz varsa siz 4 GB ReadyBoost yaparsanız toplamda 6 GB belleğinizi olmaz yani. :) 

ReadyBoost esasında sanal belleği, erişim süresi daha uzun olan sabit disk'ten erişim süresi daha hızlı olan USB 2.0 bir belleğin içinde bekletir. Böylece sistem belleği dolduğunda yada sistem bellek içinde programların girip - boşaltılması için takviye yapılan sanal bellek daha performanslı hale gelir.

ReadyBoost aslında SuperFetch ile takım arkadaşıdır ; tabir-i caiz ise :)  Araştırın...

Kapalı Hesap (158332)
06-12-2009, 20:14   |  #3  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
ReadyBoost fiziksel bellek miktarını attırmaz... Sizin 2 GB belleğiniz varsa siz 4 GB ReadyBoost yaparsanız toplamda 6 GB belleğinizi olmaz yani. :) 

ReadyBoost esasında sanal belleği, erişim süresi daha uzun olan sabit disk'ten erişim süresi daha hızlı olan USB 2.0 bir belleğin içinde bekletir. Böylece sistem belleği dolduğunda yada sistem bellek içinde programların girip - boşaltılması için takviye yapılan sanal bellek daha performanslı hale gelir.

ReadyBoost aslında SuperFetch ile takım arkadaşıdır ; tabir-i caiz ise :)  Araştırın...

TEŞEKKÜRLER...

Saygılar...

Mustafa@PC
06-12-2009, 20:36   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Alıntı: neco122  
TEŞEKKÜRLER...

Saygılar...

Rica ederim ;)