Readyboost desteklemeyn usb diskler için buraya

mothcontinues
26-06-2007, 21:36   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
59 mesaj

Arkadaşlar öncelikle selam, forumu karıştırdım ama bu konuda bilgi bulamadım ve paylaşmak istedim.

Sizinde bildiğiniz gibi windows vista readyboost özelliği geliyor ve elinizdeki usb flashdisklerinizi pcninzin hızlanmasına yardımcı olmak için kullanabiliyorsunuz.

Ancak bunun için flash disklerinizin windows readyboost sertifikalı ürünler olması gerekiyor. Fakat bazı registry ayarlarınla oynayıp desteklemeyen flashdisklerinize bu özelliği kazandırabilirsiniz.

öncelikle başlat arama kısmına regedit yazın ve kayıt defterini açın daha sonra sırasıyla HKEY LOCAL MACHİNE - SOFTWARE - Microsoft - Windows NT - Current Version - EMDgmt. Burada kurulumdan sonra pcnize taktığınız taşınabilir usb disklerinizi(mp3 çalarda olabilir) listesini göreceksiniz. diskiniz bulduktan sonra (Örneğin Kingston Prod Data Traveler diye yazar) üzerine tıklayıp yan panelden  Device Status' a tıklayıp açılan pencereye değer olarak 2 girin. daha sonra kapatın, ReadSpeedKBs ve WriteSpeedKBs' a tıklayarak 1000 yazarak kapatın.

Bu işlemden sonra readyboost özelliği çalışmayan usb disklerinizin, bu özelliğiniz aktif şekilde çalışacağını göreceksiniz.

Şunu da belirtmeliyim ki, ram'leriniz ile orantılı olarak readyboost değerini ayarlayın. Örneğin 512 mb ram varsa, readyboost değerinide bu rakama yakın artırın. fazlası pek fazla etki vermeyecektir.

hepinize kolay gelsin.

Not: İşlem bende çalışmayan Kingston Data Traveler 2GB diskte gayet güzel çalıştı vista bir miktar daha hızlı çalışmaya başladı.

gokhan2413
26-06-2007, 22:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
519 mesaj

güzel bilgi teşekkürler

crixallis31
27-06-2007, 18:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

Süper ya deneyelim bakalım...

BOOMFUNKMCS
27-06-2007, 22:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

kalite bilgi,beğendim gerçekten.paylaşımın içi sağol arkadaşım.

musti868
27-06-2007, 23:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Bütün arkadaşlara katılıyorum. Gerçekten çok güzel bilgi. Sağol..

recato
28-06-2007, 04:13   |  #6  
Yeni Üye
29 mesaj

harbi çok hoş bilgi ama o şekilde çaılşıp çalışmadıını tam olarak nasıl anlıcaz mesela bende kngstonun eski 256mb bi flaşı war onu yaparsam gözle görülür bi etki sağlamıyacaktır..boost olarak çalışomu yoksa boşa mı takılı duruyo bunu nası anlıcam?
kısacası bi yerde yazıo mu yani??

viking20
28-06-2007, 04:30   |  #7  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Alkışgüzel bilgi/paylaşım,gün gelir işimize çok yarayacaktır şüphesiz,teşekkür.

stern
29-06-2007, 09:10   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

çok güzel bir işlem ama stabil çalışmayacaktır readyboost özelliği fiziksel olarak yazma ve okuma hızına bağlı flash diskin bir özelliğidir. Bu işlemi kayıt defterinden yazılımsal olarak yazamak çok fazla işlem değiştirmeyeektir ve yetei kadar hız sağlayamıyacaktır bazen programların çalışmasındada sorun yaşatabilir.

mothcontinues
29-06-2007, 11:26   |  #9  
OP Üye
59 mesaj
stern
çok güzel bir işlem ama stabil çalışmayacaktır readyboost özelliği fiziksel olarak yazma ve okuma hızına bağlı flash diskin bir özelliğidir. Bu işlemi kayıt defterinden yazılımsal olarak yazamak çok fazla işlem değiştirmeyeektir ve yetei kadar hız sağlayamıyacaktır bazen programların çalışmasındada sorun yaşatabilir.
ben bu konuda senin gibi düşünmüyorum, bu işlem her ne kadar registry tabanlı bir işlem olsada gayet sağlıklı çalışıyor, sistemimde 1gb ram, 1gb rb kullanıyorum. Öncesinde windows media player da albümler arasında çok zor ilerliyordu. fakat şimdi hızı farkediyorum. tüm işlemler daha hızlı tepki veriyor. Hiçbir programda bir haftadır sorun yaşamadım. Elbet Readyboost logolu olan usb disklerde bir miktar fark olabilir

cell-o
29-06-2007, 13:11   |  #10  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

arkadaşlar tartışmanıza gerek yok.yapmanız gereken read/write hızlarını test ediniz.
HDtach programıyla yapabilirsiniz.

download-->> http://www.majorgeeks.com/HDTach_d672.html

kolay gelsin.