Arkadaşlar öncelikle selam, forumu karıştırdım ama bu konuda bilgi bulamadım ve paylaşmak istedim.
Sizinde bildiğiniz gibi windows vista readyboost özelliği geliyor ve elinizdeki usb flashdisklerinizi pcninzin hızlanmasına yardımcı olmak için kullanabiliyorsunuz.
Ancak bunun için flash disklerinizin windows readyboost sertifikalı ürünler olması gerekiyor. Fakat bazı registry ayarlarınla oynayıp desteklemeyen flashdisklerinize bu özelliği kazandırabilirsiniz.
öncelikle başlat arama kısmına regedit yazın ve kayıt defterini açın daha sonra sırasıyla HKEY LOCAL MACHİNE - SOFTWARE - Microsoft - Windows NT - Current Version - EMDgmt. Burada kurulumdan sonra pcnize taktığınız taşınabilir usb disklerinizi(mp3 çalarda olabilir) listesini göreceksiniz. diskiniz bulduktan sonra (Örneğin Kingston Prod Data Traveler diye yazar) üzerine tıklayıp yan panelden Device Status' a tıklayıp açılan pencereye değer olarak 2 girin. daha sonra kapatın, ReadSpeedKBs ve WriteSpeedKBs' a tıklayarak 1000 yazarak kapatın.
Bu işlemden sonra readyboost özelliği çalışmayan usb disklerinizin, bu özelliğiniz aktif şekilde çalışacağını göreceksiniz.
Şunu da belirtmeliyim ki, ram'leriniz ile orantılı olarak readyboost değerini ayarlayın. Örneğin 512 mb ram varsa, readyboost değerinide bu rakama yakın artırın. fazlası pek fazla etki vermeyecektir.
hepinize kolay gelsin.
Not: İşlem bende çalışmayan Kingston Data Traveler 2GB diskte gayet güzel çalıştı vista bir miktar daha hızlı çalışmaya başladı.