Vista 64 bit kullanıcısıyım 4Gb kingston flash diskim var ve bu belleğimi readyBoost özelliği ile ram olarak kullanabiliyordum.Fakat FlashDiskimi Biçimlendirdikten sonra bu aygıt gerekli performans özelliğine sahip değil diyor ne yapmam lazım?
readyBoost yardım..
Eğer dosya sistemini exFAT yapıp biçimlendirdiyseniz flash belleğinizi ReadyBoost olarak kullanamazsınız.flash belleğinizi FAT,FAT32 ve NTFS olarak biçimlendirmeniz gerekir.(varsayılan FAT dir.)
Flashımı Varsayılan(fat32) olarak biçimlendirdim zaten.Yinede fat olarak biçimlendirmeyide denedim sonuç aynı...
xXxZzzFlashımı Varsayılan(fat32) olarak biçimlendirdim zaten.Yinede fat olarak biçimlendirmeyide denedim sonuç aynı...Zaten söylemişler size NTFS olarak biçimlendirilmesi gerektiğini...yardımcı olacak yok mu?
64 bit kullanmanızı 3.25 gb üzeri ram kullanmanıza bağlıyorum. Çünkü başka herhangi bir sebep bulamıyorum x86 yı bırakmak için. Bu kadar yüksek ram iniz var ise niçin readyboost a gerek duyuyorsunuz. Diyelim ki ram iniz düşük, readyboost, ek ram olarak değil ikinci bir sabit diskmiş gibi sisteme destek sağlar. Yani dikkate alınacak bir fayda sağlamaz. Öyle olsaydı flash disk ten çok daha hızlı olan hdd nin disk belleği dosyasını çok büyük seçer onlarca gb ram imiz olurdu.