Reboot and select proper ... hatası !

Endlessomer
02-09-2009, 15:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar ben bilgisayarımdaki cd-rom sürücüsünü arkadaşımınbilgisayarına taktım benim cd-rom sürücüsü onda çalıştı onun dvd-romsürücüsünü getirdim benim bilgisayara taktım ve açılışta bu hatayıveriyor bilgisayar ve açılmıyor.

Reboot and select proper boot device or insert boot me in selected boot device and press a key

+ şöyle birşey diyebilirsiniz biosa giripordan first boot device seçeneğinden harddiskini seç diyenler olabiliroyüzden bu konuyuda açıklayım ben o seçeneğe girdiğimde Flopy var birdedisable seçeneği var harddiskimi görmüyor yani ama şu anda ben dvd-romtakılı değil pc açıldı ama dvd-rom takınca açılışta yukardaki hatayıalıyorum lütfen yardım edin.

gules84
26-02-2010, 17:17   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

buna benzer bir sorunu ben de bugün yaşadım.Format atmak istediğim makinenin cd-rom'u bozuk diye başka makineninkini taktım.Bios ayarlarından da first boot olarak cd-rom'u seçtim. Açılışta makine bu hatanın sonsuz döngüsüne giriyor ve bilgisayar açılmıyor.
Hata:
Reboot and select proper boot device or insert boot me in selected boot device and press a key