Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected Boot device andpress a key :bilgiasayarı açıyorum bu yazıyor format atmıştım bazen hiç birşey olmamış gibi sorunsuzca açılıyor sonra ertesi gün açarken yine bu yazıyor açıp kapatıyorum sürekli sonra yine bir sorun yokmuş gibi çalışıyor şuan ubuntuyla cdden çalıştırmak zorunda kaldım yüklemeden bu sorun hakkında bilgi sahibi olan ve önerisi olan varmı ?
Reboot and Select proper Boot device or insert boo
sen iyisimi birde buraya bak :: - 81k -
teşekür ederim ama burdada sorunu çözen bir veri bulamdım hard diskin girişini anakarta falan takmış benim sorunuma sahip olan arkadaş ben anlamadım nasıl oluyor
eğer bilgisayar konusunda tam yetkili değilsen zaten çok uğraşma yapayım derken dahada bozabilirsin en iyisi bir yetkili servise götür baksınlar
Eğer anakartınızın boot ayarlarınızda bir sorun yok ise first boot disk te olmasına rağmen disk boot etmiyor ise ya diskteki işletim sisteminde sorun var.. yada anakartınız ile disk arasındaki kablo bağlantılarında bir sıkıntı var.. diskinizin kablolarını kontrol edin. mümkünse yen kablo ile değiştirin olmadı farklı sata yada ide diskininz hangisiyse soketlerin yerlerini değiştirin. eğer bu şekilde olmaz ise diskinizde bir arıza söz konusu olabilir..
problemin nedeni çok büyük ihtimalle donanımsal çünkü bir arkadaşımın başına gelmişti ver düzeltene kadar çok uğraşmıştık sonunda başka bir hdd taktık ve problem vermedi yani hdd bozulmuştu sende başka bi hdd bağla öyle dene veya oda olmaz ise başka ram ile dene.
aynı problemle az önce karşılaştım, hala çözüm arıyorum. donanımsal değil. güzel güzel kurmuştum xp yi, sonra bi partition'ı silmek için xp yükleme cd si ni taktım, ondan sonra da bozuldu...
Sildiğiniz Partition hangi Partition du acaba ? işletim sistemini önyükleme dosyaları bu partitionda bulunuyorsa bu hatayı almanız normaldir.
servise götürdüm ne yaptılar bilmiyorum format attılar bir sorun yok ama bilgisayar açılırken motor çalışıyor gibi bir ses geliyor sonra duruyor 2 dakka sonra ses duruyor ve bir kere daha yazdı aynı gıcıkmeaj gecen hafta rebot disc falan diye ama sonra açıp kapattım allahtan çalışıyor bende kurcalamıyorum fazla ama bir sorun olduğu aşikar
sizce açılırken motor gibi ses çıkarmasının sebebi ne olabilir ? 2 dakka zorlanıyor açılırken araba gibi ses çıkarıyor sonra ses gidiyor
fan zırıltısı büyük ihtimalle aşırı tozdan sürtme yapıyordur. ısınıncada ses azalıyordur.
belkide diskinizde kafa problemi vardır onun seside olabilir..
tunaboy10 sana katılıyorum, sorunu çözdüm sayende - sağol...
http://trksh.org/bilgisayar-ve-i ... e-or-ve-cozumu.html