"Reboot and Select proper..." olayı

merge09
22-05-2009, 20:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press any key

Bunu araştırdım fakat anlamadığım bir şey var onu paylaşacağım. Forumdaki konulara da baktım, net bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

Ara sıra bu hatayı veriyor; ben her seferinde kasayı açıyorum ve harddisk üzerindeki bağlantıları çıkarmadan oynatıyorum oluyor. Ve her seferinde bu hata öncesinde bir windows dosyası eksik falan diyor, hasar görmüş - sonra bu hata oluyor yeniden başlatınca falan. Dediğim gibi yapınca çözüyorum sorunu.

Sorunun asıl nedeni nedir? Kökten nasıl çözülür.

Fatih_ARMAĞAN
22-05-2009, 21:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

bu hatanın bir çok nedeni olabilir. hatanın Anlamı Bilgisayarınızın  boot edebilecek bir media bulamamasıdır

1: Boot ayarlarınız bozulmuş olabilir.
2: Diskiniz yada cd/dvd sürücünüz bozulmuş olabilir.
3: cd/dvd veya hdd nizin kablosu problemli olabilir.

sizdeki bu sorunda dosya eksik hasar görme olayını göz önünde bulundurursak diskinizin arıza yapmış olma olasılığı çok yüksek. bazen diskiniz düzgün çalışıyor bazende ya dosya hatası alıyorsunuz yada boot preper... hatası alıyorsunuz.

eğer kabloyu oynattıgınızda vs. düzeliyorsa kablonuzu kesinlikle değiştirip tekrar denemenizi öneririm eğer kabloyu değiştirincede aynı hatayı alırsanız.

%90 HDD niz bozuk demektir %10 ihtimalde HDD nizin anakartınıza baglı olduğu Sata/ide kanalı bozuktur.

HDD nizin baglı oldugu kanalın yerini farklı bir kanala da takmanızda fayda var.

hayatinsesi
23-07-2009, 20:45   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

BAKIN ARKDAŞLAR EN KISA YOLU BU AÇACAKSIN KASAYI BİOS ÇIKARACAKSIN İKİ DAKİKA BEKLEYİN YİNE BİOS PİLİNİ YERİNE TAKIN  SORUN ÇÖZÜLECEKTİR SİZE GARANTİ VERİYORUM ÇÜNKÜ BENİM BAŞIMA GELDİ  NEYSE SAYGILARIMLA  VANLI KENAN