Recep İvedik 3

ProSinema
12-02-2010, 11:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
47 mesaj

Recep ivedik 3

Yapım:                                                                                                                             2010 ~ Türkiye                                                                                                                        

Tür:                                                                                                                             Gençlik,  Komedi                                                                                                                        
                                                                      Yönetmen:                                                                                                                             Togan Gökbakar                                                                                                                        

Senaryo:                                                                                                                             Şahan Gökbakar,  Togan Gökbakar,  Serkan Altuniğne,  Can Ali Sabuncu                                                                                                                        

Yapımcı:                                                                                                                             Faruk Aksoy,  Mehmet Soyarslan                                                                                                                        

Görüntü Yönetmeni:                                                                                                                             
Ertunç Şenkay                                                                                                                        

Dağıtım:
Özen Film
Gösterim Tarihi:
12 Şubat 2010 (Türkiye)                                                                        

Recep İvedik 3 Oyuncuları

Şahan Gökbakar                                         

Metin Şentürk                                         

Mehmet Yumurtacı                                         

Sevim Yatlılar

Zeynep çamcı                        

Recep İvedik 3 Filminin Konusu

Şahan Gökbakar'ın gişe rekorları kıran Recep İvedik macerası, yepyeni bir serüvenle devam ediyor. Türk sinemasının en çok izlenen filmleri olan Recep İvedik ve Recep İvedik 2'nin ardından, serinin üçüncü filmi Recep İvedik 3 Şubat 2010'da izleyiciyle buluşuyor.

Yapımcılığını Faruk Aksoy'un üstlendiği Recep İvedik 3'te yalnızlıktan ve iç sıkıntısından kurtulmaya çalışan, sosyalleiemeye çabalayan Recep İvedik'in çok komik hikayesi konu ediliyor. Recep İvedik'e bu serüvende 46 farklı karakter eşlik ediyor. Recep İvedik 3'ün yönetmenliğini yine Togan Gökbakar üstleniyor. Türk sinemasına, yarattığı karakter ile yepyeni bir soluk getiren Şahan Gökbakar, Recep İvedik 3 ile izleyiciyi yine kahkaya boğacak.

Recep İvedik 3 fragmanı

Video KaldırılmışVideo Kaldırılmış

HugOBoss___
12-02-2010, 13:35   |  #2  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

Eğer bu bir sinema filmi ise gerçek sinema filmlerine yazık oluyor aynı kefeye konduğu için...

eolos
12-02-2010, 14:20   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

güzel bir film aramızda binlerce recep ivedik var yani gercekleri sunan bir film

world_pc
13-02-2010, 11:42   |  #4  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Giden varsa yorumlarını okumak isterim, Bede bugün nasip olursa 17.00 seansına gidecem. 8 Lira bilet parasına kıyıp...

_hEro
13-02-2010, 12:56   |  #5  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Film eleştirmenleri yerden yere vurmuş filmi.
Giden arkadaşlarımdan da pek beğenen yok.İzlemedim ama gişe kaygısıyla yapılan bir devam filmi olduğu ortada.Şahan Gökbakar'ın artık bu karakterden sıyrılması gerek.
Gidecek arkadaşlara iyi eğlenceler.

ADEM-KAYA
13-02-2010, 13:24   |  #6  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Bende dün gitmeyi düşünüyorudum,vazgeçtim.
Nasıl olsa 1-2 haftaya torrente düşer.

Kapalı Hesap (149655)
14-02-2010, 13:13   |  #7  
Kapalı Hesap
260 mesaj
Alıntı: HugOBoss___  
Eğer bu bir sinema filmi ise gerçek sinema filmlerine yazık oluyor aynı kefeye konduğu için...

AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

censez41
14-02-2010, 13:29   |  #8  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,705 mesaj

arkadaşlar bu filimlere gidip pirim vermeyin. tamam türkiyede büyük bütçeli filmler yapılamıyor ama iyi bir seneryo yazmak için para gerekmiyor türkiyede malesef iyi senaryolarda yazılmıyor uzak doğu sinaması kadar bile olamadık malesef.

Kapalı Hesap (130880)
14-02-2010, 13:30   |  #9  
Kapalı Hesap
1,418 mesaj
Alıntı: censez41  
arkadaşlar bu filimlere gidip pirim vermeyin. tamam türkiyede büyük bütçeli filmler yapılamıyor ama iyi bir seneryo yazmak için para gerekmiyor türkiyede malesef iyi senaryolarda yazılmıyor uzak doğu sinaması kadar bile olamadık malesef.
kesinlikle katılıyorum
komediyi ahlaksızlıkla endeksleyen bir film!

Kapalı Hesap (158417)
14-02-2010, 14:01   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj
Alıntı: HugOBoss___  
BeğendimOnayAlkış

alper35.5
15-02-2010, 17:01   |  #11  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

ben bu filme negatif bakan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum.bu filmide farklı bi tarz olarak düşünün ahlaksız komedi gibi.fragmanı filmin ne oldugunu gösteriyor gidip gitmemek size kalmış.ha ben 1 & 2 izledim kafanı rahatlatan saçma sapan güldüren bazen güldüremeyen bi film ama her filmin senaryosunun çok iyi olması yada çok üstün oyunculuk gerektiren film yapmak dışında film yapımının yasaklanması gerekmemekte.film yapımcıları ne kadar izlendiğine bakar ne kadar kaliteli olduğuna değil.her komedi güldürüken düşündürmez :)

Jorell
15-02-2010, 17:35   |  #12  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Bakın bu milletin bu insanların biraz da gülmeye ihtiyacı var ve bunu hangi yolla yaparsanız yapın , hiç fark etmez. İsterseniz bel altı esprilerle donatırsınız filminizi , isterseniz akıl dolu esprilerle , yeter ki güldürebilsin.

Bunu da Recep İvedik üçlemesi gayet iyi yapmıştır ve çok fazla kişi de gidip izlemiştir.

Eğer Show Tv Ana Haber Bülteni'ni izliyorsanız, orada bir Arka Kapak bölümü oluyor. Ali Kırca , bu filmin gala gecesi akşamı Şahan'ı konuk etmişti ve ardından Arka Kapak'ta da Recep İvedik'i ön planda tutarak insanların gülmeye, eğlenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulamıştı. Hatta demişti ki , bırakalım eleştirileri , nasıl yapıldığını bir kenara, sadece izleyelim ve gülelim gibi bir şeyler. Çok da haklı bence. Şu filme 8 9 10 tl neyse , ayrıca da 100 dk gibi ortalama bi süre yatırıp yeterince eğlenceli bir etkinlik yapabilirsiniz.

alper35.5
16-02-2010, 12:17   |  #13  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

@Jorell +1

ama duyduklarıma göre recep ivedik 3 başarısız kalmış ilk iki filmin yanında :)

Jorell
16-02-2010, 14:59   |  #14  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Başarısızlığının nedenini ben şuna bağlıyorum açıkcası =)
Daha az küfür veya argovari sözcüklerin olması ilk iki filme göre =)
Bu arada söylemeyi unuttum, bu son filmin gişe kaygısından dolayı yapıldığını söyleyen biri vardı sanırım. Recep ve Togan Gökbakar'ın katıldığı bir program izlemiştim, söyleşi vardı. Orada demişti ki Şahan Gökbakar, "Bu filmi zaten ilk düşündüğümde bir üçleme olmasına karar vermiştik".

alper35.5
16-02-2010, 15:07   |  #15  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

valla taa "camn önünde bira içen adam"ken müptelaları vardı sonra sonra şekillendi karakter ve çığ gibi ilgi gördü.gittiği yere kadar da çekicektir 3 olsun 6 olsun gider yani :)

Jorell
16-02-2010, 15:47   |  #16  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

=) Valla bence ve Şahan Gökbakar'ın da dediği gibi, bu Recep İvedik bir üçlemeden ibaret olsun ve artık abartmasın bence işi =) Bana göre bir seri bir süre sonra sıkıcı hale dönüşüyor çünkü.

Harry Potter, Yüzüklerin Efendisi gibi örnekler verebilirim.

alper35.5
16-02-2010, 19:53   |  #17  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

harry potter ı bilmem de yüzüklerin efendisini - daima art arda olmak üzere - belki 30 kez izlemişimdir belki daha fazla.kitabını da okudum bi kaç kere.zevk meselesi bu işler tabi :) bence de uzamasın ya recep ivedik.

censez41
16-02-2010, 20:57   |  #18  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
1,705 mesaj
Alıntı: alper35.5  
ben bu filme negatif bakan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum.bu filmide farklı bi tarz olarak düşünün ahlaksız komedi gibi.fragmanı filmin ne oldugunu gösteriyor gidip gitmemek size kalmış.ha ben 1 & 2 izledim kafanı rahatlatan saçma sapan güldüren bazen güldüremeyen bi film ama her filmin senaryosunun çok iyi olması yada çok üstün oyunculuk gerektiren film yapmak dışında film yapımının yasaklanması gerekmemekte.film yapımcıları ne kadar izlendiğine bakar ne kadar kaliteli olduğuna değil.her komedi güldürüken düşündürmez :)
evet film yapımcıları nekadar izlendiğine bakar bizde bu uyduruk filmlere ilgi gösterirsek yapımcılar da elini taşın altına koyup daha iyisini yapmak için para ve zaman  harcamaya gerek duymaz sinamamızda gelişmez filmlerin kalitesi halkın kültür seviyesini yansıtır diyede de düşünüyorum.

not:Ben komedyen değilim ama sahneye çıksam konuklara ve ünlü kişilere baştan aşağa küfür etsem banda katıla katıla gülerler.

Son Düzenleme: censez41 ~ 16 Şubat 2010 21:02
Jorell
16-02-2010, 21:03   |  #19  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Gayet güzel ve güldürü amacı olmayan Türk filmleri de yapılıyor. Konu güldürü olduğundaysa, dediğim gibi biraz da düşünmeden sadece amacımız gülmek olan filmler yapılıyor ve bunun , halkın kültür seviyesiyle uzaktan yakından ilgisi yok bence. Güldürü konulu filmleri ayrı tutmak ve ayrı değerlendirmek gerekir.

censez41
16-02-2010, 21:11   |  #20  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
1,705 mesaj
Alıntı: Jorell  
Gayet güzel ve güldürü amacı olmayan Türk filmleri de yapılıyor. Konu güldürü olduğundaysa, dediğim gibi biraz da düşünmeden sadece amacımız gülmek olan filmler yapılıyor ve bunun , halkın kültür seviyesiyle uzaktan yakından ilgisi yok bence. Güldürü konulu filmleri ayrı tutmak ve ayrı değerlendirmek gerekir.
Kültürü insanlarda komedi filmleri izler ama onların izlediği filmlerde ince espiriler vardır bu espirileri anlamak içinde bilgi birikimi gerekir yılar önce çekilimiş carlie caplin filmlerinde bırak argo kelimeleri konuşma bile yok  ama çok komikler ve bağzı mesajlar bile veriyor bu filmler.

Son Düzenleme: censez41 ~ 16 Şubat 2010 21:15
Jorell
16-02-2010, 22:16   |  #21  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj
Alıntı: Jorell  
Bakın bu milletin bu insanların biraz da gülmeye ihtiyacı var ve bunu hangi yolla yaparsanız yapın , hiç fark etmez. İsterseniz bel altı esprilerle donatırsınız filminizi , isterseniz akıl dolu esprilerle , yeter ki güldürebilsin.
Bu iletimi keşke okusaydınız da öyle yanıt verseydiniz.
Ben güldürü türü filmlerin sadece argoya dayalı ya da bel altı esprilere dayalı olması gerektiğini savunmuyorum zaten. Bazı güldürü filmleri vardır ki , örneğin Kemal Sunal filmleri , tabi ki argoya dirsek temaslı sözcükler bu filmlerde de vardı ama genel olarak bu filmleri ince espriler ve Kemal Sunal'ın yaptığı türlü güldürülerden ötürü izlerdik. Bu, güldürü türünün ayrı bir dalı.

Bir de Recep İvedik gibi bir üçleme filmi var. Örneğin Cem Yılmaz'ın sahne gösterileri var. Ata Demirer'in de keza öyle. Bu tür güldürü filmleri ya da gösterileri ise, genelde argoya ve bel altı esprilerine dayalıdır. Ancak inanılmaz güleriz. Övünmek gibi olmasın ama, ben kendimi kültürlü olarak görüyorum, ancak yine de bu filmleri izliyorum. Ancak yeri geliyor, bir dünya klasiği film de izliyorum. Bunun kültürden çok, ruh durumuyla ilgisi var bence. Eğer ki o an gülmek istiyorsanız, nasıl yapılmışsa yapılsın bir güldürü filmine gitmek istersiniz, önünüze Recep İvedik de çıksa, Adam Sandler'ın filmlerinden biri de çıksa gidersiniz.

Sonuç olarak demek istediğim, güldürü türü için bahsetmek gerekirse, filmi izlerken sadece izleyin. Biraz , işin yorum, eleştiri kısmını bırakın bir kenara. İzleyin, gülün. Kültürünüz eksilmez. :) ;)

alper35.5
16-02-2010, 23:01   |  #22  
alper35.5 avatarı
Yıllanmış Üye
390 mesaj

ben şahsen recep ivediği değil de komedi filminin herhangi bir türünü savunuyorum.filmlerin millet kültürünü yansıttığına şiddetle karşı çıkıyorum.sonuçta recep ivediğe giden herkes maganda değil.komikte değil.neden 70milyon tane adamı aynı kefeye koymaya çalıştınız?hint sinemasını biliyoruz bu durumda hepsinin iyi(!) dansçı çok komik karakterli falan olması gerekiyo ama adamlar inek dışkısına tapıyo yada maymuna.hangi düşündüren hint filminde inek falan var?bilmediğim için soruyorum.

ayrıca mesaj vermek olay değil, mesaj almak olay.recep ivedikten de mesaj çıkaranlar var.yada çok önemli filmlerden mesaj çıkaramayan.şimdi düşündüm de, recep ivedik 2 de olayları akışına bırakmanın, şansa güvenmenin getirileri anlatılıyodu.ve işleri yoluna koymak için şekilden şekle girilmemesi, karakterin hiçe sayılmaması da anlatılıyodu.doğru veya yanlış çıkarım.ama aynı senaryo ben bunu çıkardım diye iyi mi oldu şimdi?

komedi filmlerinde bile düşünmemiz gerekicek olsa vay bu milletin haline.