recovery cd yardım acill!!

ulasss
03-06-2007, 17:47   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj

arkadaslar elimizde asus f3jc modelli laptopu var.sistemi recorey cd den tekrar yuklemek istiyoruz fakat yeterli bilgi sahibi degiliz.acaba yardımcı olabilir misiz? karsılasacagımız problemler neler olabilir.

wiffer
03-06-2007, 23:43   |  #2  
Taze Üye
5 mesaj

ilk olarak recovery 1 cd sini takıyoruz sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz bilgisayar açılışında asus yazısından sonra üstte bir sekme görünüyor 2 sn kadar bu sekmeyi görünce f9 basıyoruz sonra çıkacak olan ekranda 2. sıradaki seçeneği seçiyoruz sonra sistem bilgisayarı ilk aldığın ana geliyor sadece c' deki herşey siliniyor d aynı kalıyor!

ulasss
06-06-2007, 14:51   |  #3  
OP Yeni Üye
39 mesaj

dediğiniz gibi yaptım fakat bu seferde söyle bi msjla karsılastım:"bad command or file name E:\>" BU MSJI GORUNCE ELİM AYAGIMA KARISTI YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Borga-x
06-06-2007, 14:57   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

arkadaşım bilgisayarına recovery CD'sını takıyorsun.Asus yazısından sonra Recovery kısmı cıktıgında hemen seçiyorsun zaten cd hepsını kendısı yapıyor, yönergelerı ızlersen sistemini tekrar kurarsın.

ulasss
06-06-2007, 14:59   |  #5  
OP Yeni Üye
39 mesaj

yonergeleri izliyorum zaten ama gelen msj bu: hatta msjın ust kısmında "recovering now" yazıyor.fakat kısa bir sure sonra bu msjı veriyor.anlayamadım bende

wiffer
06-06-2007, 17:26   |  #6  
Taze Üye
5 mesaj

arkadaşım neden öyle bir problem veriyo anlamadım çünkü bu işlemi 3 ay kadar önce yaptım ve hiç bir problemle karşılaşmadım recovery cd 1 i taktığından emin ol çünkü 2 tane recovery cd si var benimde laptop f3jc! sonra açılışta f9 basınca recovery bölümüne geliyorsun üstten 2. seçenek
"Recover Windows Xp to first partition only" şeçeneğini seç. yani başka bir yolu yok belki recovery cd inde problem olabilir. vediği hata da E sürücüsünün adı geçiyo bikez daha dene istersen!

ulasss
06-06-2007, 18:26   |  #7  
OP Yeni Üye
39 mesaj

valla arkadasım eminim 1.cd yi taktıgıma anlamadım bende.yardımların için cok tesekkur ederim.ben baslangıcta f9 degil de esc ye bastım bıos ekranı geldi.ordan baslangıc için dvd yi ayarladım.ardından senin dediğin ekran karsıma geldi ve 2. secenegi sectim.daha sonra da bi msj geldi karsıma:3 secenek vardı,abort,retry,fail... diye. ordan abortu secip devam ettim,yazılar geldi accept(a) kabul ettim.sonrasında do you want to recovery? tarzından msjlar geldi,hepsine yes(y) dedikten sonra en son bu msjla karsılastım:bad command or file name E:\>.... yardımların için cok tesekkurler wiffer..