arkadaşlar benim acer as5742g marka laptobum var. İlk aldığımız zaman mağazada kurulumundan sonra 3 tane cd verdiler. bunlar recovery cdsiymiş. 1. sorum : Ben bunlarla format atabilirmiyim ? 2.Sorum : format attığımda windows 7 kurulu olurmu ?
recovery cdleri
recoveri cd leri sistemi yeniden kurmak içindir (windows ve sürücüler dahil)
Sakın ola o cd leri kaybetme
yani bu cdlerle sistemi yeniden kurduğum zaman tekrar eski haline mi dönüo ? Peki bunları format atar gibi mi kullanıcaz farklı bi yolu var mı ?
yani bu cdlerle sistemi yeniden kurduğum zaman tekrar eski haline mi dönüo ? Peki bunları format atar gibi mi kullanıcaz farklı bi yolu var mı ?Kurtarma belli şekillerde yapılır.
1 Fabrika tarafından hazırlanmış ve sıfır kurulum.
2 Kullanıcı ayarlarıyla oluşturulmuş kurtarma cd leri. Kullanıcı kendi ayarlarını yaptıktan ve ilgili programlarını yükledikten sonra imajını alarak cd/dvd ye kaydedip daha sonra bu ayarlara dönebilir.
3 İşletim sistemi kurtarma seçenekleri. Genellikle eski bir tarihe göre imaj alma seçenekleri.
saol kardeş :D sanırım bu bir çeşit format işlemi ve işletim sistemi yine windows7 olarak kalıyor ?
peki bişey daha sorucam :D bunları nasıl kullanıcaz önce 1. cdyi takıp pc yi yeniden mi başlatıcaz yani pc yi ilk aldığım hale getirmek için ne yapmam gerekiyor ?
kaantezcan26 selam kardeşim
recovery yapmaya başladığında o kendisi senden isteyece şu nolu diski tak die
ona göre sende bilgisayarına takarsın
bnde de acer aspire 5742g modeli var ama ben recovery bölümünü sildim mecbur kaldım şimdide sildiğim için pişmanın iler de onu yapmak için uğraşmam lazım olacak