Recovery Diski Oluşturma

alisdt
08-04-2011, 11:52   |  #1  
alisdt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
133 mesaj

Şu an yeni leptopların çoğunda recovery diski (gizlenmiş) var F11 vb tuşlarla fabrika ayarlarına dönüyor.
Şimdi yeniden kendim böyle bir disk oluşturmak istiyorum.
F11'le win7+driver+sık kullandığım programlar otomatik yüklesin istiyorum.
Nasıl bilen var mı ya da deneyen ?

Mr.ED
08-04-2011, 23:31   |  #2  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj

Senin dediğini yapan antivirüs programları var ve buna yedek alma diyorlar. Bu programlardan bazıları:
Acronis - Norton ghost 14(eski serilerde var ama win 7'de bu çalışıyor) - Kaspersky
İlk olarak bu programlardan birini indir tavsiyem acronis ya da ghost ( kaspersky'i denemedim)
Ardından recovery kısmı var. Bu kısmıdan c'yi (sistemin yüklü olduğu) sürücüyü komple ya da belirli dosyaların yedeğini alabilirsin.
Ardında seçtiğin dosyaları bir sürücüye ( başka bir hd - dvd - flash bellek) kopyalayacak ve yedek alıcan.
Eğer komple sistem yedeğini aldıysan kullandığın programın boot cd'sini indirmen gerekiyor. Çünkü işletim sistemin çöktüğü zaman windows ekranını açamazsın bu yüzden o programın kendi ayrı bir arayüzü var. Ardından oluştudurğun yedeği seçip geri yükleme yapacaksın. Hepsi bu :D
 Not: Kurtarma da hangi tarihte yedek aldıysan o zamana kadarki dosyaların kurtulur diğer dosyaların kurtulmaz kurtarmak için hd'kini başak bir sisteme takıp kurtarabilirsin ardında kurtarma yapabilirsin.
Bu programların en iyi yanları ise belirlediğin sürelerde otomatik yedekleme yapabiliyorlar.
Anlamadıysan sorabilirsin.