herhangi bir laptoptaki recovery diskini dvdye kopyalayıp masaustunde kullanma şansım var mı.
yanı benım vista kurulum dvdım yok ama vısta kurulu laptop um var masaustune vıstayı kurmak ıstersem boyle bır ımkanım varmı.
Recovery diskini dvd ye atabilirmiyim
bunu yapabilirsin ama;
1.si yasal değildir
2.si aynı marka ve model makina olmalı çünkü bu bölüntüde bulunan "Şey" vista değildir o makinanın fabrikada vista ve bütün sürücüleri yüklendikten sonra çekilmiş "fotoğrafıdır"
bu yüzden buradan kuracağın işletim sistemi sürücüleriyle beraber kurulacağından başka model veya marka bir makinada en iyi ihtimalle "kurulmayacaktır"
kal sağlıcakla
Hayır, masaüstünden kuramazsınız. Recovery kısmını DVD'ye disk kalıbı olarak yazdırıp kendinize bir Recovery DVD'si oluşturur, bunu bilgisayarınızı formatlamak için kullanabilirsiniz.
Ekleme: Eğer kendi bilgisayarınızda Recovery kısmı yoksa müşteri hizmetlerinden isteyebilirsiniz. Başka bilgisayarların Recovery'leri sizinkine uymaz.
eltahirHayır, masaüstünden kuramazsınız. Recovery kısmını DVD'ye disk kalıbı olarak yazdırıp kendinize bir Recovery DVD'si oluşturur, bunu bilgisayarınızı formatlamak için kullanabilirsiniz.benim anladığım kadarıyla arkadaşın sorduğu şu;
vista yüklü bir laptop u var ama bu laptopta kurtarma bölüntüsü yok ve dvd sini kaybetmiş.Başkasının recovery bölüntüsünden kendime vista recovery dvd si yapabilirmiyim diye soruyor.Tabii ben yanlış anlamadıysam
öncelikle recovry alanı makinaya özel hazırlanan br alan ve bunu bu marka ve model dışında kullanamazsınız. ancak oluşturmak için içinde yüklü programlar mevcuttur ve bu programla dvd ye basılabilir.
Not: oluşturan DVDlerin çalıştığını da söylemek te zor. kendi programı ile istediği şekilde oluşturulduğunda bile sorunlu olduğu için kullanılamıyor.
nonpasaranbenim anladığım kadarıyla arkadaşın sorduğu şu;Haklısınız. Ben yanlış anlamışım. Sonradan ekleme yaptım...
vista yüklü bir laptop u var ama bu laptopta kurtarma bölüntüsü yok ve dvd sini kaybetmiş.Başkasının recovery bölüntüsünden kendime vista recovery dvd si yapabilirmiyim diye soruyor.Tabii ben yanlış anlamadıysam
eltahirHaklısınız. Ben yanlış anlamışım. Sonradan ekleme yaptım...
laptopla verilen imaj cdsidir.(ya da hdd de kayıtlı) bu bildiğiniz vista cdsi değildir.sadece o laptop için kurulabilir.ayrıca kursan bile başka bilg.a bu defa kurulum anahtarın tehlikye girer.
Merhaba arkadaşlar
Recovry ilgili benimde bir sorunum var.Laptop da vista kurulu,vista dvd si yok
recovry kullanırkende şu anakadar bir sorun yaşamadım.
D Sürücüsüne windows 7 kurdum,C de vista kurulu.. vistaya formatlamak istedigimde
bir türlü recovry ekranı çıkmıyor. onun yerine işletim sistemi seçim ekranı çıkıyor vista ve 7, Bu ekrandan nasıl kurtulabilirim vistayı tekrar yüklüyemedim
windows 7 nin oldugu D sürücüsünü biçimlendirdim yine o ekrandan kurtulamadım
yardım edebilirseniz sevinirim
baran101010windows 7 nin olduğu birimi biçimlendir sonra sil c yeBundan başka bir çözüm olamazmı sürücüleri birleştirmekten başka