recovery dvd si oluşturamıyorum

HPQ-User
10-04-2008, 07:42   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

recovery sormuş:
hp dv 9000 laptop ım var. 6 gün önce sistemim çöktüğü için ve recovery im bozulduğu için servise götürdüm ve sistem yüklettirdim şimdi tekrar yazılım sorunu yüzünden servise gitmek istemiyorum ve recovery dvd si oluşturmaya çalışıyorum fakat bu bilgisayarda birden fazla recovery oluşturulamaz diye hata veriyo ileride sistemim yine çöktünde makinamı servise götürmek zorunda kalmak istemiyorum ne yapabilirim teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
hp pavilion dv9000 notebook core2duo 2.0 ghz 2048 ram         .

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; Media Center PC 4.0; InfoPath.2; .NET CLR 2.0.50727)

Borga-x
10-04-2008, 08:38   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Pekı sıze Recovery DVD'sı vermedılermı?. Soyle bır sey yapılmış olabılır. HDD'ın bır bolumu recovery ıcın ayrılmıştır ve teknık serv. burdakı recovery dosyalarını yenılemış olabılır. Eger 3.partı bır yazılım kullanmak ıstersenız Acronıs True Image programını onerırım. Butun sıstemın yedegını bır DVD'ye veya harıcı bır hdd'e alıp sıstem coktugunde 15Dk'da tekrar kurabılırsınız.

Banned
10-04-2008, 11:14   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Servislerde fabrke çıkışı kurulum dvd si ve pc deki recovery bölümü kullanılarak oluşturulan recovery dvd si vardır.Sizin müracaatınızda servis fabrika çıkış dvd ile kurulum yapmış olması gerekir.Bu durumda sözedilen bölümü kullanarak ancak bir set recovery bölümü oluşturabilirsiniz.Oluşturamadığınıza göre servis
a.) Recovery dvd ile kurulum yapmıştır.
b.) Fabrika çıkış dvd ile kurulum yapmıştır ancak kurulumdan sonra recovery dvdleri siz yada servis tarafından oluşturulmuştur.
     Öncelikle kurulumunuzu yapan servisle görüşerek durumu bildirmenizi öneririm.Muhtemelen servis kurtarma dvdlerini oluşturmuş fakat  size teslim edilmesi unutulmuştur.Borga-x kardeşimin bahsettiği gibi her ihtimale karşı ghost, arconis gibi bir programm ile her ihtimale karşı hdd nin yedeğini almanızda fayda var.