recovery dvd'si oluşturma

ensar
01-10-2008, 23:19   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

Arkadaşlar 3gün önce yeni bir lenovo marka laptop aldım.Daha önce sürekli masaüstü kullandığım için dizüstülerle ilgili bir kaç sorum olacaktı.Yardım ederseniz sevinirim.

1)Yeni nesil laptoplarda recovery dvd oluşturmak gerekiyormuş.Laptop, üzerindeki tek tuşla format ve recovery olayı sağlıyor.Şimdi bu menüyu kullanarak dvd oluşturacam sanırım ayrıca laptop da gizli bir bölüm varmış.Recovery dvd si oluşturduğum zaman ayrıca harddiskdeki gizli bölüme de  mi yazacak?

2)Recovery dvd si sadece sistemin kurulu olduğu bölümü mü yedekliyor?Yani sistem C de kurulu ise D (Şu an zaten boş)deki bilgilere dokunmuyor mu?

3)Harddisk bana göre mantıklı bölünmemiş.Ben kapasitelerini değiştirmek istiyorum ne yapabilirim?
Yardımlarınızı bekliyorum...

dj_psk
01-10-2008, 23:25   |  #2  
Üye
72 mesaj

sabit disk sürücün c ve d diyemi ayrılmış acaba... Yoksa sadece c mi. Çünkü bazı pclerde c sırf sabit disk d yazanda dvd writerı simgeliyor...

ensar
01-10-2008, 23:26   |  #3  
OP Üye
69 mesaj

yok bu C ve D diye ayrılmış

dj_psk
01-10-2008, 23:36   |  #4  
Üye
72 mesaj

laptop'ını merak ettim doğrusu. Senin bilgisayarına özgü bi şey sanırım. O sebeple başka yollar izleyebilirsin. Windows cd si oluşturabilirsin format için. Recovery'e gelince bilgisayarını yedeklemiş olucaksın bu elbette gerekli. Pc yedekleme diye araştırırsan bulabilirsin. Ancak olmasada sorun değil bence çünkü recovery programları var ve bilgisayarındaki dosyalar ne şekilde silinirse silinsin geri getirebiliyor. Pek cevap olmadı ama kusura bakma.

ensar
01-10-2008, 23:46   |  #5  
OP Üye
69 mesaj

tam cevap olmadı ama en azından vakit ayırıp yazdığın için teşekkürler.Kılavuzda zeten recovery dvd sis oluşturun diyor da ben ayrıten bir kaç konu merak etmiştim.Tekrar sağol cevapların çin

C@BİR
02-10-2008, 22:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
186 mesaj

vistada kafana göre bölemezsin izin vermiyor çünkü xp değil bu.recovery hdd nin içinde gömülü geliyor access ıbm veya lenovo tuşuna bastığn zamn geri yükler

titi_boss_14
03-10-2008, 19:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
892 mesaj

DUR DUR NE YAPIYON????? arkadasım sen recovery managerden (bilgisayarda kuruludur başlata tıkla görürsün) ( önce yardım ve destek bölümünden recovery cd si oluşturmayı bir güzel oku) recovery manager programı bilgisayrında mutlak vardır  ben hp notebook kullanıyorum bende var başlattan progamlar recovery manager oradanda recovery disc creationu tıkla ama cd ye sığmayacağı için dvd gerekir bu dvd yi oluşturmaya çalış çünkü bir defa oluşturma şansın var bir nevi format cd si gibidir bilgisayarı ilk günki faabrika ayarlarına döndürür ama sürücüleri aynen korur bide harddisteki d  bölümüne hiç dokunma f10 olayıda bilgisayara virüs girdiğinde harddiskine erişemezsen bilgisayar baslarken f10 a basarsan yine aynı sekilde fabrika ayarlarına döndürebilirsin cd olusturmanın amacı bir nevi güzenlik için bide cd ile atarsan daha kısa sürer ok