Merhabalar bu gün arkadaşımın Acer ASP-5739G model laptopuna recovery yaptık.C yi biçimlendir seçeneği üzerinden bu işlemi yaptık.Windows kurulumu bitti masaüstü açıldı (tabi bu sırada pc güncelleştirme ve çeşitli ıvır zıvır programlar yüklemeye başladı otomatik olarak a normal birşey yoktu yani) ve bizim en başından beri tedirgin olduğumuz D yi kaybettikmi sorusunun cevabını almak için bilgisayarıma girdiğimide D olduğu yerde duruyor bütün veriler aslan gibi orda duruyordu.Bir oh çektik tabi.Yüklemeler bitene kadar benim Laptopa dönüp bi maç yapalım dedik.Bi ara USB takılmış gibi otomatik yürütme menüsü karşımıza çıktı önemsemedik,güncelleştirmeler tamamlandı o ara şimdi yeniden başlatı 4 saat gbi bir süreliğine erteledim,diğer yüklemeler devam ettiğinden.Her neyse maç bitti,tabi bu arada bütün yüklemelerde bitti.Bilgisayarıma bir girdik ki ne görelim D uçmuş!yok!Ama harddiskin toplam boyutu 350 gb.C ye tanınmış olan boyut 100gb.C hala 100 gb.bi eksilme çoğalma yok.Bilgisayarım>Özellikler>Yönet ten baktık isimsiz bir alan var 180 gb boyutunda ama hiç birşey yapamıyoruz sağ tıkladığımda sadece "yardım" die bir seçenek çıkıyor. Kafayı yioruz şuan lütfen yardım edin.
Recovery Sonrası Yerel Disk "D" Kayboldu "ACİL!!"
koca chip online da yokmu bilen ne olup bittiğini?napmamız gerektiğini?
baslat calistra D: yazip tamam diyerek girmeyi dene girebilcekmisin eger olmazsa sistem geri yuklemeyi dene tabiki guvenli modda acarak.Eger yine olmazsa bi xp cd si ile format ekranina girerek hard disk bolumlerine bak orada kesin gozukecektir ordan halletmeyi dene ve eger sistem geri yuklemeyle olmazsa (ki buyuk ihtimal olur) format ekranindan hallettignde bos bi D karsina cikarsa recovery my files isimli programla giden tum zarar gormemis dosyalarini geri getirebilirsin saygilarr...
yazınızı görmeden önce sistemi geri almıştım.D çıktı ortaya.ama bizim D bu D değil C nin neredeyse bir yedeği kıvamındaki bir sürü dosya vs var.ayrıca boyutu toplam 3.48 gb boş alanı 2.01 gb.bizim aradığımız alan 180 gb lık.hala Disk 0 da gözüküyor bu alan.şöyle yazıyor 180.66 GB Sağlam (EISA Yapılandırması) yazıyor.sağ tık yapınca sadece Yardım seçeneği çıkıyor.
Bilgisayarım > Sağ Tuş > Yönet > Depolama > Disk Yönetimi sekmesinde HDD' nin bölümlenmiş alanlarını görmen lazım d yi gorebiliyomusun? sayet goremiyosan bnce xp cd ile kuruluma gecip ordan d bolumunu silip tekrar olustrup file scavenger ile silinenleri geri yukle hic kullanamamaktan iyidir format ekranindada d yi goremessen elindeki bilgileri kopyalayip temiz bicimlendirme yapman heralde tek cikar yolun sanirim ama genede arastir