Recovery Sorunları Çözümleri

tekin17
03-11-2009, 23:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Recovry konusunda bir çok sorunla karşılaştım ve internette tam anlamıyla sorunumu çözen bir döküme rastlamadım.

Recovery konusunda başıma gelenler ve çözümlerini anlatacağım ( Bölümü silenler, yükleme sorunu yaşayanlar, Recovery Diskini bilgisayarın görmemesi ). Parantez içerisin de bulunan sorunlardan muzdarip olanlara yardımcı olmaya çalışacağım.

Not: Sorunları nasıl yaşadığımı ne yaptığımı ayrıntısı ile anlatacağım.

Recovery Nedir: Recovery sisteminizin yedeğidir. Diğer bir tabirle bilgisayarınızı ilk elinize aldığınız haline getirir.

Recovery Yapmak

Arkadaşlar Asus N50vc marka Laptobum var ve Vista Home Basic yüklü geldi. Bu biraz moralimi bozmustu çünkü vistanın hiçbir artı özelliğinden faydalanamıyordum görsel anlamda.

Bilgisayarıma Win 7 RC yüklüyordum ve hdd kısmında üç bölüm gösteriyordu C D ve Recovry bölümü C bölümü seçip sorunsuz yükleme yaptım. Win 7 deneme amaçlıydı bir kaç ay kullandım ve kaldırmaya karar verdim.

- Asus N50vc laptopla gelen Recovry disketini taktım yeniden başlarken F9 basarak Recovery yüklemesini aktif hale getirdim.

- Karşıma 3 seçenek çıktı kısaca açıklarsam ik seçenek hard diskleri tek bölüm haline getiriyor ve son seçenek hard diski 2 bölüm haline getiriyor.

Not: Recovery' den sonra kişisel ve özel herşeyiniz silinir.

- Yüklemeden sonra bilgisayarınız açılıyor ve driverları otomatik olarak yüklüyor.

Bunlar normal şartlarda yapılanlar.

Recovery .DAT

Vista Ultimate yükledim ve crack yapıp yeniden başlattığımda bu sorunla karşılaştım.

Bilgisayarı yeniden başlatıyorum sistem açılmadan yanlış hatrlamıyorsam beyaz bi ekranda sol üstte Recovery Dat. diye bir uyarı veriyor. Ne yaptı isem açamadım.

- Recovery Diskini taktım kendisi görmezse F9 yapın ve üstte anlattığım gibi yönergeleri izleyin.
- Recovery yüklemesi bittikten sonra sizden Diver diskini takmanızı isiyor ( Ben takmadım yeniden başlattım isteyen takabilir )

Not: Size Asus preload gibi bir hata veriyor yanlıs hatrlamıyorsam böyle idi. Normal Recoveryden ziyade Driver yüklemesini otomatik görememesinden dolayı çıkan bir hata diye düşünüyorum. Endişelenmenizi gerektirekcek birşey yok.

-  ( Bilgisayar açıldığında bir süre bekleyin bir kaç kez kendini yeniden başlatıyor)

- Şimdi Driver diskinizi takın ve yükleyin laptobunuz eski haline gelecektir. Yalnız kişisel dosyalarınız ve özel ayarlarınızı unutun.

Recovery Bölümüm Silindi Çözümü

Arkadaslr bu konuda nette çok arama yaptım karşıma bu bölümü geri getirmeye yarayan programlar ve anlatımlarından başka birşey çıkmadı.

Bilgisayarımın yavaşlamasından dolayı genel bi temizlik için Recovery yapmaya karar verdim

- Recovery disketini taktım herzamnki yönergeleri izledim fakat bir türlü yüklemeyi başlatamadım. Bilgisayara baktığımda Recovery bölümünü bir türlü bulamadım ve silinmiş olduğuna kanaat getirdim.

- Mecburen süresi biten ultimate crack yapmak zorundaydım fakat daha önce hüsrana uğradığımdan  çekiniyordum yeni bir crack bulup uyguladım. Korktuğum başıma geldi ismini hatırlamıyorum .BAT uzantılı bir hata verdi. Yine ne yapti isem sistemi açamadım.

- Recovery bölümüm silinmişti yanlız bir ihtimal disketimi takıp denemeye karar verdim ve oldu recovery yüklemesi karşımdaydı.

Hdd Recovery bölümünüz silinse bile Recovery Diskiniz varsa sisteminizi kurtarabilirsiniz Bilgisayar Recovery dvd görmüyorsa Bios ayalarından açılışı dvd-cd sürücünüzle yapın yükleme karşınıza çıkacaktır.

Recovery yüklemesinden sonra izleyeceğiniz adımlar Recovery DAT bölümü ile aynı.

Arkadaşlar bunların hepsi başıma geldi ve anlattığım şekilde üstesinden geldim Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Alıntı değil kendi anlatımımdır.

zxsel
04-11-2009, 00:01   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
903 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

FAYDALI bır bılgı olmus bende bır ara recovey dıskı ıle hdd yı bırlestırmıstım  sıstemde ıkı farklı sıstem olustu bır turlu format attıysamda gıtmıyor du ıkıncı sıtem bellegı bu dısk sayesınde vısta caktım sonra  xp cakmıstım

desert_man
26-12-2010, 09:38   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Tj65 laptobum var. Windows 7 yuklemistim. Tekrar Vista orjinaline donmeye karar verdim. Recovery disklerimi zamanında olusturmustum. Fakat recovery penceresinden yuklemeye baslareken (1.Disc takılıyken) "FAIL to copy file to HDD File F:\Images\WOP0001704TRTC0132.SWM" hatası veriyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?