Recovery!

mehmaths
07-02-2009, 14:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Herkese merhabalar.

Asus F3Seies den bir notebookta recovery de sorun yaşıyorum. Bilgisayar açılırken F8 e bastığımda recovery seçeneği gelmiyor. Yalnızca bir işletim sistemi seçin yazıyor ve altında da windows vista seçeneği var. Daha önce recovery seçeneği vardı ve ben recoveryden vazgeçip iptal etmiştim. Daha sonra ise bu seçeneğe hiç ulaşamadım. Elimde recovery dvd si de var ama onu nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

intreal
07-02-2009, 19:36   |  #2  
Yeni Üye
45 mesaj

Bilgisayarına recovery dvdsini tak ve bilgisayarını kapat, açılırken, bilgisayar recovery dvdsinden açılır ama, ben recovery cdsini format atmak için kullanıyorum, recovery dvdsini çalıştırdığında bilgisayarındaki tüm bilgileri silebilirsin, öyle de uyarı veriyor zaten başlangıçta, sen ne için kullanacaktın recovery dvdsini. Benimki de asus F3 serisi ama ben del tuşuna basınca dediğin ekran geliyor, F8 başınca güvenli kiple, normal başlat seçenekleri geliyor.

Banned
07-02-2009, 19:41   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bilgisayarına recovery dvdsini tak ve bilgisayarını kapat, açılırken, bilgisayar recovery dvdsinden açılır fıormatınızı dvd ile atın. İşlemler bittikten sonra ghost true imaj  vb. bir yazılımın boot cd versiyonunu (ghost 12 tavsiyemdir) netten indirip, yazdırıp sisteme kurun. Yazılımla sisteminizin ( C diskinizin )yedeğini  (D diskine ) alın ve bu yedeği   dvd de kaydedin. Birdahada bu tür formatla recovery işleriyle uğraşmayın. Takarsınız cd nizi 15 dakikada yedeği yükler sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.  Boşverin recovery vs. işleri.

mehmaths
07-02-2009, 21:22   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
intreal
Bilgisayarına recovery dvdsini tak ve bilgisayarını kapat, açılırken, bilgisayar recovery dvdsinden açılır ama, ben recovery cdsini format atmak için kullanıyorum, recovery dvdsini çalıştırdığında bilgisayarındaki tüm bilgileri silebilirsin, öyle de uyarı veriyor zaten başlangıçta, sen ne için kullanacaktın recovery dvdsini. Benimki de asus F3 serisi ama ben del tuşuna basınca dediğin ekran geliyor, F8 başınca güvenli kiple, normal başlat seçenekleri geliyor.
bilgisayarı yeniden başlattığımda  F2 F8 F9 del... ne varsa denedim ama o dediğin seçenekler geliyor her seferinde. yani güvenli kip vs. recovery seçeneği neden yok anlayamıyorum dediğim gibi daha önce vardı ve ben bir kez iptal ettikten sonra bir daha denediğimde artık bu seçeneğe ulaşamaz oldum.

bir de dvd yi takıp yeniden başlattığımda windows normal bir şekilde açılıyor. pfff...

Feel Good
07-02-2009, 21:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
mehmaths
bir de dvd yi takıp yeniden başlattığımda windows normal bir şekilde açılıyor. pfff...
Windowsun dvd'den başlaması için bios ayarlarından cd/dvd sürücüyü ilk sıraya almalısın.

Son Düzenleme: Feel Good ~ 07 Şubat 2009 21:24
mehmaths
08-02-2009, 00:29   |  #6  
OP Taze Üye
3 mesaj

Sorunu çözdüm çok teşekkür ederim... ;)