offspring33 sormuş:
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi yıllar. Bilgisayarımda http://dollarvirus.is-the-boss.com/redem.exe adresine bağlanmaya çalışan bir virüs var. Bu virüs "C:\Documents and Settings\Kullanıcı Adı" altında "kkkf-u-cku" (arada tireler yok) ve "sds2d21" adı altında dosyalar oluşturuyor. Bu dosyalar silinse bile yeniden oluşuyor. Eset Smart Security bu siteye bağlanmaya çalıştığında engelliyor ve bunun "a variant of Win32/Dialer.NGBtrojan" olduğunu söylüyor; ama virüsten bir türlü kurtulamıyorum. Nod32 güncel ve şu an yaptığım taramada "C:\WINDOWS\sysproc.dll" dosyasında Win32\VB trojanı ve "C:\WINDOWS\syskernel.dll" dosyasında Win32\Agent trojanı olduğunu söylüyor. Bilgisayarımı ilk açtığımda art arda üç kez explorer.exe hata verdi ve çalışmayı durdurdu. İnternet bağlantısını kesince düzeldi sanırım. İnternette biraz araştırdım ama sadece bir İspanyolca sitede böyle bir sorunla ilgili açıklama vardı. Ondan da pek bir şey anlayamadım google translate rağmen. Yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim. Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler...
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD Turion 64 MK36 (2.0GHz, 512 KB L2 Cache)
ATI Radeon Xpress 1100
60 GB PATA HDD 1gb Ram
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.36 Safari/525.19