Bu programlar sistemin rahatlamasını ve hata vermesini önleyen programlardır. Kayıt defterindeki çöpleri silerler, hataları düzeltirler. Faydalı araçlardır ama çok fazla bir performans artışı sağlamazlar. Daha çok sağlıklı bir sistem için kullanman gereken programlardır.
Bu programlarda olması gereken en önemli özellik backup özelliğidir; çünkü kayıt defteri ile uğraşmak riskli bir iştir ama backup'ın olursa, sistemi eski haline getirebilirsin. Ben Registry Mechanic kullanıyorum ama Comodo'nun da bu iş için ücretsiz bir yazılımı var. Yakında onu inceleyeceğim.
Eğer DeepFreeze kullanmıyorsan, Windows'un şişer. Bu nedenle Program Manager, System Utilities ve Cleaning Essentials gibi ücretsiz Comodo yazılımları işine yarayabilir.
Benim de Comodo'ya destek vermemin nedeni bir çok yazılımı insanlara güvenebilecekleri bir marka altında ücretsiz sunmasıdır. Piyasada pek çok free yazılım var ama güvenlik sorunu nedeniyle sadece Comodo gibi şirketlerin ürettiği free yazılımlara güvenebiliyorum. Bu bir eksiklik ve Comodo da bunu çok iyi değerlendiren şirketlerden birisi...
deepfrezeyi kullanmak bana göre ters daha doğrusu kullanmasını bilmeyen için bana ters geliyor.
Comodoya antivirüs olarak güvenmiyorum,Diğer yazılımları sistem hakkında bilgili olcağındn onlarda bir sorun yokdur yinede çoğu alt yapısı antivirüs üzerine kurulan bir üreticiden sistemin diğer temizlik vs gibi araçları tam olarak %100 başarılı olmuyacakdır.
Free olmasının nedeni ise Kasperskyı taklit etmeye çalışan şirketlerden sadece birisi olması,Kasperskyın antivirüsündeki gibi sistemdeki hatalı kayıtları gereksiz dosyaları vs bulup virüs kalıntılarının bırakdığı izleri vs silmek için ücretsiz araçları barındırıyor içinde.Comodo da bu mantıkla gidiyor,Altyapısı temizlik ve reg cleaner olan yazılımlar güvenliğini ve testleri geçmiş yazılımları kullanmak daha iyidir.